Problemi za Rožmana

Tko će preuzeti mjesto u vršku napada umjesto kartoniranog Čolaka?

Denis Frančišković

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza



RIJEKA Antonio Čolak u nadoknadi utakmice u Velikoj Gorici postigao je pogodak nakon kojeg je slavljenički potrčao prema tribinama i našao se u klupku radosti svojih suigrača. No, izljev slavljeničkih emocija kratko je trajao, »oglasio« se VAR i Riječani su ostali bez punog plijena. Da sve za »bijele« gore Čolak je tom prigodom zbog igranja rukom zaradio i žuti karton, treći, zbog kojeg nema pravo nastupa u subotnjem derbiju s Osijekom.


Simon Rožman nakon posljednjeg sučevog zvižduka mogao se uhvatiti za glavu, a na press konferenciji jasno je istaknuo kako mu Čolakov izostanak stvara velik problem. Rijeka je tako uoči važnog sudara s Osječanima ostala bez jedinog pravog klasičnog napadača, a kada se zna da je Rožman u kartkom vremenu ostao bez Puljića, Babića, Vuka i naposlijetku bez Acostyja, problem za riječkog stratega postaje još alarmantniji.


Rožman je naime u posljednje tri utakmice promijenio raspored igre iz 4-2-3-1 u 3-5-2 ponajviše zbog stopera i lijevog bočnog igrača koji se puno bolje snalaze u zgusnutijoj formaciji. U novonastaloj situaciji uz isturenog Andrijaševića po karakteristikama napadu bi najviše odgovarao kapetan Gorgon koji je svojevremeno znao i igrati na poziciji središnjeg napadača. Gorgon je zbog malo lošije forme u zadnjim utakmicama na klupi, no protiv Gorice je odigrao dvadesetak minuta umjesto Andrijaševića u napadačkom tandemu s Čolakom.




Ostaje pitanje u kakvom je stanju Brazilac Pires, no on je prema najavama sasvim drugačiji tip igrača, više krilni napadač koji bi se u sadašnjoj formaciji zasigurno puno teže prilagodio Andrijaševiću. A s obzirom na posljednja dobra izdanja Riječana u kojima u tri utakmice nije primljen gol, teško je vjerovati da će Rožman pribjeći povratku na staru formaciju.


No, niti to nije nemoguće… Posebice jer utakmicu propušta i Escoval zbog treće javne opomene pa bi u igri s četvoricom igrača u zadnjoj liniji mogli zaigrati Velkovski i Smolčić, uz Raspopovića i Štefulja na bekovskim pozicijama. No, u tom krugu kombinacija Escovalovu ulogu može »pokrpati« i Capan…