Damir Mišković

Sedam godina na čelu HNK Rijeke ispunjenih uspjesima i optimizmom

Portal Novilist.hr

Damir Mišković s trofejom prvaka Hrvatske u društvu supruge Snježane, te kćerki Anne i Mateje/Foto Arhiva NL

Damir Mišković s trofejom prvaka Hrvatske u društvu supruge Snježane, te kćerki Anne i Mateje/Foto Arhiva NL

Uz toliko željeni naslov prvaka, Rijeka je u sedam nevjerojatnih godina osvojila dva Kupa Hrvatske, Superkup, igrala je play-off Lige prvaka, te tri puta u skupinama Europske lige.



RIJEKA Na službenim internet stranicama riječkoga nogometnog prvoligaša prisjetili su navijače da je na današnji dan prije sedam godina Damir Mišković i službeno stupio na predsjedničku funkciju. Taj datum ujedno se poklapa i s datum njegova rođenja. Nedvojbeno najuspješniji predsjednik kluba u povijesti ove srijede slavi 54. rođendan i sedmu godinu na čelu kluba. Klupski podsjetnik na taj period i čestitku prenosimo u cijelosti:


“Damir Mišković u srijedu je proslavio 54. rođendan, te sedam godina na čelu Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka. HNK Rijeka i njezini navijači na taj dan imaju puno razloga za slavlje, prije točno sedam godina počela je riječka nogometna bajka.


Njezine prve stranice ispisane su 20. ožujka 2012. godine, samo 45 minuta bilo je dovoljno na Skupštini kluba da Damir Mišković preuzme kormilo riječkog broda koji je u tim vremenima plovio olujnim morem.




Nevjerojatna je lakoća kojom je riječki brod zaplovio punim jedrima i ispisao jedne od najljepših stranica HNK Rijeka na tragu bogate riječke nogometne povijesti.


Ako je postojala ikakva sumnja, ona se raspršila onog trenutka kada je Goran Mujanović pospremio loptu u mrežu protiv Stuttgarta za povijesni plasman u skupine Europske lige, a igrači HNK Rijeka nakon utakmice podignuli predsjednika Miškovića na ramena slavivši nevjerojatan uspjeh kojega nitko, samo nekoliko godina ranije, nije mogao ni sanjati.


Scene slavlja i tisuće isplakanih suza radosnica nakon pobjede protiv Cibalije i potvrde naslova prvaka Hrvatske, veličanstven doček na Korzu kada je trofej namijenjen prvaku stigao u Rijeku, spadaju u uspomene koje će, svi koji su imali čast prisustvovati tim povijesnim trenucima, prepričavati godinama.


Uz toliko željeni naslov prvaka, Rijeka je u sedam nevjerojatnih godina osvojila dva Kupa Hrvatske, Superkup, igrala je play-off Lige prvaka, te tri puta u skupinama Europske lige.


Zasluge su išle svim ljudima koji su zajedno radili na tome da riječki brod uplovi u slavljeničku luku, ali uloga predsjednika Damira Miškovića bila je ona koja se ne može mjeriti s nijednom drugom.


Uvijek nasmijan i vječito optimističan, riječi pohvale i ohrabrenja za prvu momčad, ali i sve zaposlenike, to je Damir Mišković u svakodnevnom radu…


Pod njegovim vodstvom Rijeka je redom pobjeđivala Feyenoord, Standard, remizirala protiv Seville koja je osvajala Europsku ligu, a kruna rezultata u Europi stigla je kada je na Rujevici pao veliki Milan, jedan od najuspješnijih svjetskih klubova.


U prosincu 2017. godine Damir Mišković preuzeo je HNK Rijeka s vizijom da nastavi istim uspješnim putem kojim je dosad kročio, te jamstvo da će riječki prvoligaš i u narednim sezonama ostati u samom vrhu hrvatskog nogometa.


Sedam godina ispunjenih uspjesima, uz sve predispozicije za svijetlu budućnost HNK Rijeka, na radost svih onih kojima srce kuca za Rijeku. Sve uz potporu obitelji, neumorna supruga Snježana, te kćeri Anna i Matea, glavni su njegov oslonac.


Sretan rođendan predsjedniče.”, stoji na stranicama HNK Rijeke.