Rujevički odjeci

SVAKOM PO BOD Igor Bišćan zadovoljniji s remijem bez golova od Siniše Orešćanina

Portal Novilist.hr

Siniša Orešćanin, sudac Fran Jović i Igor Bišćan/V. KARUZA

Siniša Orešćanin, sudac Fran Jović i Igor Bišćan/V. KARUZA

S obzirom na sve probleme koje imamo, mislim da moramo biti zadovoljni. Dali smo maksimum danas i dosta toga pozitivnog uzimamo jer smo igrali protiv jako dobrog protivnika, ekipe koja je napravila ogroman iskorak i zaslužuje puno viši plasman od trenutnog, mjesto koje vodi u Europu - ustvrdio je trener Rijeke nakon utakmice



RIJEKA Trener nogometaša Rijeke Igor Bišćan nije nakon derbija djelovao nezadovoljno iako ni u svojem drugom Jadranskom derbiju nije uspio svladati Hajduk. Doduše, za razliku od posljednjeg remija u Splitu ovoga puta Bišćanu je nedostajao niz ozlijeđenih igrača.


– Tvrda utakmica dvaju čvrstih protivnika gdje je Hajduk imao više od igre prvo poluvrijeme, a drugo mi. Činilo se da smo se nametnuli za riješiti pobjednika, ali nismo uspjeli. S obzirom na sve probleme koje imamo, mislim da moramo biti zadovoljni. Dali smo maksimum danas i dosta toga pozitivnog uzimamo jer smo igrali protiv jako dobrog protivnika, ekipe koja je napravila ogroman iskorak i zaslužuje puno viši plasman od trenutnog, mjesto koje vodi u Europu. Kakav je bio naš plan? Stati u blok i pokušati sačuvati energiju jer je situacija to nalagala. Imali smo probleme s izostancima i ozljedama važnih igrača. Gorgon je bio jako upitan jer je sinoć imao visoku temperaturu. Cijela momčad je pokazala karakter i mislim da ne mogu više tražiti od njih. Nekad se činilo da smo pasivni i da nam treba vremena da uđemo u utakmicu. Kad smo se dignuli igrali smo sve bolje i bolje. Na kraju ni jedna ni druga ekipa nisu dali dovoljno za pobjedu – rekao je Bišćan.


Trener Hajduka Siniša Orešćanin je ustvrdio kako su mu rekli da je poništeni pogodak Jaira bio regularan…




–  Prvo poluvrijeme smo mi dominirali, Rijeka je imala lijepu šansu koju je Posavec obranio, ali smo mi dominirali. Drugo poluvrijeme nas je Rijeka probala na refule ugurati na našu polovicu. Za nešto konkretnije nam je danas nedostajala raspoložena srednja linija i nedostajalo je tog završnog dijela. Mi smo ekipa koja se želi nadigravati. Mislim da smo zabili gol, da bi utakmica išla na naš mlin. Nije lako doći u Rijeku i reći sad ću uzeti tri boda. Na ovakvim utakmicama se gradi samopouzdanje. Rezultat je realan i na tome treba graditi pozitivu i ideju na kojoj radimo – rekao je trener Hajduka.