Veznjak Rijeke

STJEPAN LONČAR: Kod Rožmana se kvalitetno trenira, dosta je iscrpljujuće, a i puno radimo na igri

Denis Frančišković

Stjepan Lončar i Zoran Kvržić/Foto Arhiva NL

Stjepan Lončar i Zoran Kvržić/Foto Arhiva NL

Pomalo hvatamo ritam koji Rožman želi i mislim da neće biti problema. Naravno, uvijek treba vremena za neke stvari - rekao je između ostaloga Lončar.

RIJEKA Stjepan Lončar slično kao niti Zoran Kvržić i Ivan Lepinjica posljednjh dana nisu bili na raspolaganju treneru Simonu Rožmanu. Reprezentativne obveze čine svoje, no nakon rekuperacijskog treninga Lončar se zajedno s ostatkom »odsutnih« vrlo brzo prebacio na klupske obveze. Koprivnica je pred vratima, na put se kreće već danas.Lončar i Kvržić kao bosansko-hercegovački reprezentativci su svjedočili trijumfu i porazu svoje vrste u kojima nisu uspjeli osigurati EURO. Lončar je bio na širem popisu, a Kvržić odigrao obje utakmice i to na poziciji desnog beka koju i sada igra u Rijeci. Ispunio je očekivanja Roberta Prosinečkog, bio jedna od najboljih karika protiv Finske (4:1) u Zenici, dok je momčad zakazala u Grčkoj izgubivši 2:1. I dobro prošla…

Bosni i Hercegovini ipak ostaje dodatna šansa.


– Ispali smo, ali smo treći i u polufinalu Lige nacija. Igramo protiv Sjeverne Irske, ako budemo pravi možemo izboriti prolaz na EURO i preko tog natjecanja. Finale je na neutralnom terenu i tu ćemo vidjet svoje šanse. Kvržić? Imao je asistenciju za gol i odigrao stvarno fenomenalno svih 90 minuta. U drugoj utakmici pala je cijela momčad u drugom dijelu.


Promjena trenera na riječkoj klupi dogodila se brzo. No, trebalo je brzo emocije zamijeniti napornim treninzima. I u potpunosti se posvetiti Varaždinu.




– Istina, bilo je tuge nakon odlaska Igora Bišćana. Potrajalo je to nekoliko dana, ali već je trebalo razmišljati o novoj utakmici. Za nas igrače je po meni najbolje kad imamo utakmice svaka tri dana. Dobro smo reagirali u Varaždinu s novim trenerom, ali ispustili smo dva boda protiv Lokomotive. Šteta. No, to je nogomet, to je sastavni dio natjecanja.


Novi trener Rožman sa sobom je donio novu filozofiju. Naglasak je na većoj orijentaciji na napadački nogomet, što zahtijeva dizanje svih segmenata igre i fizičke izdržljivosti. Sve, naravno, traži vremena i strpljenja.


– Znamo što nam je raditi. Zadovoljni smo s novim trenerom i njegovim pomoćnicima, stvarno se kvalitetno trenira, a i dosta je iscrpljujuće. Puno radimo na igri. Novi trener ima nove ideje. Pomalo hvatamo ritam koji Rožman želi i mislim da neće biti problema. Naravno, uvijek treba vremena za neke stvari – rekao je između ostaloga Lončar.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU