Igrači o trijumfu

STEFAN RISTOVSKI ‘Istetovirat ću si ovaj trofej i ovaj grad. Postao sam pravi Riječanin i želim tu završiti svoju karijeru’

Ivan Volarić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Ponosan sam na ove igrače, na ovaj grad. Ovo je sigurno najteži trofej kojega ću ikada doživjeti. Prvi i najslađi. Osjećam se kao pravi Riječanin, zavolio sam ovaj grad i ove ljude. Ako odem iz ovoga kluba, vratit ću se da bih tu završio karijeru – kaže Stefan Ristovski



RIJEKA Više od sat vremena trebalo je da se igrači »Rijeke« oslobode »stiska« navijača i počnu dolaziti do svlačionice. Stefan Ristovski predvodio je navijanje iz lože ogrnut makedonskom zastavom i dirigirao orkestrom od nekoliko tisuća navijača.


– Ne mogu vjerovati, još plačem… – započeo je branič »Rijeke«. – Ponosam sam na ove igrače, na ovaj grad. Zaslužili smo slaviti jer borili smo se protiv svakoga i protiv svih. Ovo je sigurno najteži trofej kojega ću ikada doživjeti. Prvi i najslađi.


Valjda ne i posljednji. Uskoro će »bijeli« dobiti priliku napasti duplu krunu.


Foto Vedran Karuza


Foto Vedran Karuza





– Što se može uzeti, mi ćemo uzeti! Ali, pustimo sada to, želimo sada uživati, slaviti sa suigračima i navijačima. Vodio sam navijanje? Osjećam se kao pravi Riječanin, zavolio sam ovaj grad i ove ljude. Zafrkavam se da ću istetovirati ovaj trofej i ovaj grad. Ponosan sam! Postao sam pravi Riječanin i ako odem iz ovoga kluba, vratit ću se da bih tu završio karijeru. Želim guštati s ljudima, jer svi zajedno smo zaslužili ovaj dan i ovaj trenutak – poručio je Ristovski i preko novina poslao poruku treneru Matjažu Keku.


– Nema me ovaj tjedan na treningu! – kazao je makedonski branič kojemu će se protiv »Dinama« pridružiti otac i obitelj.


– E, to će tek biti prava proslava. Krećemo s otoka Krka pa redom do Rijeke!


Predivan osjećaj 


Ni urođena švicarska samodisciplina nije uspjela zauzdati emocije u Marija Gavranovića.


– Predivan osjećaj je osvojiti naslov – govorio je Gavranović.


– Cijelu godinu smo toliko puno radili i u potpunosti smo ovo zaslužili. Zapravo, zaslužili smo do naslova doći ranije. Međutim, i ovako je dobro ispali jer smo odigrali dobru utakmicu pred punim tribinama naše Rujevice. Da li su mi ovo najdraži golovi u karijeri? Sigurno, jer su donijeli naslov prvaka. Međutim, moram pohvaliti cijelu ekipu od prvog do 25. igrača, sve one igrače koji su vrijedno trenirali, a možda manje igrali, ali uvijek čekali šansu. Stvarno smo predivna ekipa i jedino je ovakva kakva je bila mogla doći do ovog cilja. Hvala svim igračima i cijelom stručnom stožeru. Odradili smo vrhunski posao. Tu je naravno i Uprava koja je sastavila ovu ekipu.


Mario je puno »batina« morao pretrpiti u posljednje vrijeme. Nisu ga baš mazili ni suci, ni su suparnički igrači.


– Svjestan sam da sam na ovoj poziciji koju su sam igrao ove sezone puno više u kontaktu s obrambenim igračima. Međutim, mislim da se dosta puta igralo pregrubo na meni, dosta prekršaja se nije sudilo. Zadovoljan sam sa sezonom, svojom i cijelom ekipom, te presretan s onim što smo do sada ostvarili. Jedino što sada razmišljamo je proslaviti ovu titulu, a sigurno da ćemo u dvije preostale utakmice ući sa željom da ih dobijemo. Naravno da bi bilo lijepo da osvojimo i Kup Hrvatske.


Čudo 


Veznjak Josip Mišić također jer teško kontrolirao emocije.


– Nisam još ni svjestan što se dogodilo i što smo napravili cijele ove sezone – govorio je Mišić. – Rekao bi da je čudo protiv čega i koga smo se sve borili. Dokazali smo da smo najbolji u državi i ovo je titula za sve nas u klubu i gradu. Kada smo postali svjesni da smo vrijedni naslova? Mi smo vjerovali od početka, kada smo krenuli u prvenstvo, da smo u stanju napraviti ovako nešto. Znali smo da je to to, da je samo bitno nastaviti igrati i pobjeđivati.


Dobro se Mišić zamislio na upit je li bilo nekih teških trenutaka.


– Kod nas u svlačionici uopće nije bilo nervoze. Jedinu nervozu stvarali su nam mediji. Mi smo puno razgovarali o tome da moramo nastaviti igrati u svojem ritmu jer jedino to nas može dovesti do cilja. Ne mislim da je uopće bilo nekih loših, kriznih trenutaka.


Josip Elez jedva se izvukao iz zagrljaja navijača.


– Mogao bi sada pričati cijelu večer o dojmovima. U ovom trenutku se najbolje vidjelo koliko je cijeli grad živio za naslov. Nije nam bilo lako, bilo je teško kada su nas prozivali, govorili da nećemo uspjeti. Međutim, mi smo svaku utakmicu shvaćali kao drugu priču, za svakoga protivnika smo se pripremali i to nas je dovelo do naslova. Kako sam se osjećao kada su navijači utrčali u teren? Znaš da će se to dogoditi, a na kraju zaboraviš na to. Kada ulete u teren svi će se počnu trgati za nešto, a ti ne znaš što napraviti. Svi žele neki povijesni komad opreme i najrađe bi svima nešto dao, ali ne možeš. Sretni smo što smo navijačima omogućili da slave prvi naslov – kazao je branič »Rijeke«.