Junak pulskog finala

SIMON SLUGA: Piše se da je Rijeka osvojila Kup, a ne da je Sluga obranio jedanaesterac!

Denis Frančišković

Simon Sluga tijekom pulskog finala/Foto PIXSELL

Simon Sluga tijekom pulskog finala/Foto PIXSELL

Ovo su trenuci za guštanje. Piše se da je Rijeka osvojila Kup, a ne da je Sluga obranio jedanaesterac. Bez naših golova ne bilo pobjede. Radujemo se svi zajedno, slave svi u Rijeci... Zaslužili smo to - govorio je Sluga neposredno nakon finala.



PULA Antonio Mirko Čolak, Zoran Kvržić i Simon Sluga bili su tri velika riječka junaka u pulskom finalu.


Antonio Mirko Čolak načeo je »modre« u svom stilu.


– Ovo je neopisivo! Ali i prije utakmice imamo sam neki dobar osjećaj da ćemo osvojiti Kup. Ostavili smo srce na travnjaku, nemam riječi… Pripremali smo se kao uvijek. Ali finale se ne igra, finale se osvaja! – znakovito je ustvrdio Čolak: – Obrana Sluge? Fantastična, cijela obrana bila je dobra, odlično smo se branili u bloku. To je bio ključ uspjeha. Ovaj uspjeh posvećujem svojoj djevojci i prijateljima iz Njemačke koji su nas došli bodriti.




Zoran Kvržić bio je uz Slugu ponajbolji na travnjaku.


– Odigrali smo stvarno dobro. Pustili smo Dinamu dominaciju i iskoristili svoje šanse. Pohvalio bih cijelu momčad, odigrali smo kvalitetno u svakom segmentu. Pametno,posebno prvo poluvrijeme još bolje taktički nego drugo. Pustili smo Dinamu da dominira, a potom iskoristili svoje šanse – rekao je Kvržić koji lakoćom izbacio Rrahmanija kod drugog gola. Toliko da ga je Bjelica na odmoru odmah zamijenio.


– Kako je prošla lopta kraj Rrahmanija? Ne znam ni ja! Prošla je malo i na sreću i nema potrebe nikog isticati. Ovaj Kup svi smo zajedno osvojili! – zaključio je Kvržić.


Simon Sluga pretvorio se u riječkog junaka među vratnicama.


– Bila je ovo dobra borba, čestitke i Dinamu i našim navijačima. Ovo su trenuci za guštanje. Piše se da je Rijeka osvojila Kup, a ne da je Sluga obranio jedanaesterac. Bez naših golova ne bilo pobjede. Radujemo se svi zajedno, slave svi u Rijeci… Zaslužili smo to – govorio je Sluga neposredno nakon finala.