Milan Radović

Rijekina legenda poručuje: “Nije mi jasno da je igračima svejedno izgubiti s dva ili pet golova razlike!”

Marko Cvijanović

Milan Radović/Foto Arhiva NL

Milan Radović/Foto Arhiva NL

Bio sam igrač i znam da ima utakmica kad ti ne ide, sve je to meni jasno, ali ovakvo ponašanje prema poslu i igri je nedopustivo. Meni je neshvatljivo da igrači Rijeke žele pobjedu protiv Dinama, a ne naprave pošteni prekršaj - kaže legendarni napadač Rijeke s kraja 70-tih godina



RIJEKA S Milanom Radovićem uvijek je užitak razgovarati o nogometu. Što zbog njegova golema iskustva, što zbog činjenice da uvijek govori bez ustezanja i dlake na jeziku. Legendarni golgeter »bijelih« s kraja sedamdesetih svjedočio je minule nedjelje nezapamćenom debaklu igre i rezultata (0:5) Rijeke u derbiju protiv Dinama, poslije kojega još uvijek u nevjerici traži suvislo objašnjenje.


– Iskreno, ne znam što se događa s Rijekom, ali ovo sad već postaje zabrinjavajuće. Već izvjesno vrijeme momčad ne igra dobro, ušla je u krizu igre i rezultata, poražena je na tri utakmice za redom i to od konkurentskih momčadi. A ova utakmica s Dinamom… To je posebna priča – kaže Milan Radović, koji, kada spominje odgovornost za rujevičku blamažu protiv »modrih«, najprije kreće od igrača.


– Bio sam igrač i znam da ima utakmica kad ti ne ide, sve je to meni jasno, ali ovakvo ponašanje prema poslu i igri je nedopustivo. Meni je neshvatljivo da igrači Rijeke žele pobjedu protiv Dinama, a ne naprave pošteni prekršaj. Igrači Rijeke se u posljednje vrijeme ponašaju prilično razmaženo, ali moraju preuzeti dio krivice za loše igre i rezultate. Ja znam da je trener taj koji je po »zapovjednoj odgovornosti« uvijek prvi na udaru, Simon Rožman apsolutno zaslužuje kritike zbog ovog visokog poraza od Dinama, ali igrači su ti koji vuku poteze i odlučuju na terenu. Pritom mi nije jasno da im je svejedno izgubiti s jedan, dva ili pet golova razlike. Mene su učili da onome tko te prvi udari moraš vratiti dvaput, a igrači Rijeke su dozvolili da ih Dinamovi igrači »šamaraju« kako stignu.




Poanta je da momčad Rijeke kvalitetom nije toliko loša da bi tako očajno izgledala protiv Dinama.


– Upravo tako. Rijeka je po mom mišljenju treća momčad po kvaliteti u HNL-u, iza Dinama i Osijeka, ali ispred Hajduka. Eh sad, druga je stvar što igrači Osijeka i Hajduka imaju tu neku urođenu agresivnost i gard, što igrači Rijeke nemaju. Nije uvijek bilo tako, znali smo se mi nekad »potući« sa klubovima takozvane velike »četvorke« i itekako biti ravnopravni. Uostalom, jednom smo, ako se ne varam, Dinama pobijedili 5:1. Imali smo u sebi neki inat, nismo nikome priznavali da je bolji i borili smo se za boje kluba kako taj klub to i zaslužuje. A ova današnja momčad Rijeke je prije dva tjedna dozvolila Gorici da je na Rujevici istuče i uzme bodove – rekao je Radović.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU