Šampioni, šampioni...

RIJEKA JE NAJSRETNIJI GRAD NA SVIJETU Stigao nam je pokal!

Hina

Snimio Roni BRMALJ

Snimio Roni BRMALJ

Točno u 1 sat i 38 minuta iza ponoći autobus s nogometašima “Rijeke” uplovio je u sretnu luku. Na Korzo. Na vrhu autobusa bakljadu je otvorio Josip Elez, Marko Vešović ispaljivao u zrak plotune šarenih vrpci i konfeta, a Riječani pali u trans od sreće



I to se dogodilo. Pokal je stigao u Rijeku! Točno u 1 sat i 38 minuta iza ponoći autobus s nogometašima “Rijeke” uplovio je u sretnu luku. Na Korzo.


Na vrhu autobusa bakljadu je otvorio Josip Elez, Marko Vešović ispaljivao u zrak plotune šarenih vrpci i konfeta, a Riječani pali u trans od sreće.


U zrak je poletjelo stotine raketa, u rukama razdraganih navijača upalilo se stotine baklji.




Najveća fešta u povijesti riječkoga nogometa i sporta uopće mogla je početi.


Korzom se zaorilo: Šampioni, šampioni… I odzvanjalo valjda do Trsata.



A onda su voditelji i kolege s Radio Rijeke Joso Krmpotić, Robert Ferlin i Korado Vujnović počeo prozivati riječke junake koji su utrčali na pozornicu u najdražoj ulici svih Riječana. I u povijest.


Nezaboravna riječka nogometna noć. Forza Rijeka nek’ zaori se!!!


Prvake Hrvatske u nogometu – igrače i vodstvo HNK Rijeke, uz povike „šampioni, šampioni“,  pjesmu, baklje  i vatromet, dočekale su tisuće Riječana. 


Riječani su se od popodneva okupljali na Korzu, na kojemu je uoči dočeka prvaka, bilo organizirano javno gledanje utakmice posljednjeg kola Prve HNL protiv Dinama u Zagrebu, te svečanosti dodjele prijelaznoga pokala i medalja nogometašima i ekipi HNK Rijeke. Nakon utakmice pridružilo im se i nekoliko tisuća navijača koji su utakmicu pratili s tribina Dinamova stadiona.



U susretu zadnjeg, 36. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Dinama pobijedili Rijeku s 5-2, no to nije omelo veliku gužvu u središtu grada, doček i proslavu.


Riječki klub je naslov prvaka Hrvatske osigurao još prethodne nedjelje, kada je momčad Matjaža Keka na svom stadionu pobijedila Cibaliju s 4-0 i kolo prije kraja prvenstva ostvarila prednost od pet bodova u odnosu na drugoplasirani Dinamo.


Rijeci je to prvi naslov prvaka, nakon što je s trona skinula Dinamo, koji je prvak bio 11 godina za redom.


Rijeka i Dinamo igrat će još 31. svibnja u Varaždinu u  finalu Kupa Hrvatske. Fešta u Rijeci nastavlja se uz pjesmu i ples do jutra.



Doček na Korzu


Doček na Korzu



Doček na Korzu


Doček na Korzu



Doček na Korzu


Doček na Korzu



Doček na Korzu


Doček na Korzu



Doček na Korzu


Doček na Korzu