RI-Mercato

REKORDAN IZNOS ZA ODŠTETU Rijeka otkupila Župarića od Pescare. No od Leovca je – odustala

Orlando Rivetti

OTKUPLJEN DA BI BIO PRODAN? – Dario Župarić mogao bi ovo ljeto napustiti Rujevicu / Snimio Roni BRMALJ

OTKUPLJEN DA BI BIO PRODAN? – Dario Župarić mogao bi ovo ljeto napustiti Rujevicu / Snimio Roni BRMALJ

Rijeka je aktivirala otkup Župarićeva ugovora od Pescare nakon godinu i pol dana. Cijena? Svojedobno se pričalo o 800.000 eura, razumljivo nitko neće potvrditi niti demantirati taj podatak



RIJEKA Posljednju utakmicu za »Pescaru« odigrao je u siječnju 2017. godine protiv »Napolija«, s priprema »Rijeke« u Portugalu otišao je kući ozlijeđen.


Trener Matjaž Kek je ludovao dok se pričalo da bi igrač »Rijeke« mogao postati Jelavić. Doveli su mu Kulušića kao par Šofrancu. Obojica više ne stanuju na Rujevici.


Dario Župarić se brzo oporavio i postao dio šampionske »Rijeke«. Nezamjenjivi stoper, zapovjednik obrane. Jučer je istekao rok za otkup njegova ugovora. Postao je igrač HNK »Rijeka«!




Nekada su to bili Lešković, Samardžić, Mitrović, Elez… Sada su to Župarić, Punčec, Escoval, pa novo ime Velkovski, mladi reprezentativac BiH, Čeliković. Stopera mogu igrati Žuta, Capan, ali i Bradarić koji će najvjerojatnije napustiti Rujevicu. Stopera, dakle, dovoljno, za svačiji ukus, pa i Kekov!


Leovac preskup


»Rijeka« je aktivirala otkup Župarićeva ugovora nakon godinu i pol dana. Cijena? Svojedobno se pričalo o 800.000 eura, razumljivo nitko neće potvrditi niti demantirati taj podatak. Za vjerovati je da su vješti »trgovci« s Rujevice, Juričić i Mance, uspjeli spustiti cijenu.


Bez obzira na to što Župarić vrijedi još i više, novac koji će »Rijeka« sigurno dobiti jednog dana za njega. Najvažnija je informacija da je Župarić od jučer igrač »Rijeke«! Je li otkupljen da bi se stavio na mercato, to znaju samo u HNK »Rijeka«, odnosno igrač. Ali, ništa nije isključeno.


Za razliku Župarića ništa od preseljenja, otkupa ugovora, Marina Leovca iz Soluna na Rujevicu. Plaća u PAOK-u je, naime, previsoka, kao i cijena otkupa. U PAOK-u su neumoljivi. Leovac je zato završio posudbu na Rujevici i mora se vratiti u PAOK, gdje ne želi ostati, pa je za očekivati da će usmjeriti u neki drugi klub… Možda i – vratiti Riječanima  pod nekim drugim uvjetima.


Čanađija i Davidson


Jučer je bio blagdan, ništa od potpisa Stjepana Lončara, veznog igrača »Širokog Brijega« za kojega je bio zainteresiran i »Osijek«. Na Rujevici, Juričić i Mance uvjeravaju, sve je dogovoreno, potpis je samo formalnost.


Čeka se Lončar nakon što su novi članovi »Rijeke« postali Velkovski i Pavelić. Tri igrača za tri pozicije. Stopera, lijevog bočnog i veznog igrača. osim što je vjernost na tri godine produljio Simon Sluga, a sada član »Rijeke« postao i Dario Župarić.


Jedan drugi Dario, Čanađija, mora se pojaviti na početku priprema 11. lipnja, nakon što je na posudbi u ljubljanskoj »Olimpiji« bio veoma uspješan. Osvojio dvostruku krunu… U finalu Kupa, naime, »Olimpija« je svladala »Aluminij« 6:1, a dva gola postigao je bivši »Rijekin« topnik, Leon Benko. Nije igrao Australac Davidson, također na posudbi, kojega će »Rijeka« najvjerojatnije prodati, dok je neizvjesna sudbina Čanađije.