Riječki vratar

Prskalo pred Aberdeen: Zaboravimo Goricu, sada moramo skupiti glave i spremiti se za Škote

Ivana Vaupotić

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Stvarno mi je teško reći zbog čega imamo taj negativan niz s Goricom. Valjda nam ne leži ta njihova igra dugim loptama, to je jedino logično objašnjenje. U svakom slučaju, sada nema vremena za plakanje - kaže Prskalo



ZAGREB – Vratar riječkog prvoligaša Andrej Prskalo analizirao je uzroke poraza od Gorice proteklog vikenda.


– Stvarno smo dobro otvorili utakmicu i držali smo sve pod kontrolom do početka sudačke nadoknade. Trener nas je upozoravao da Gorica često igra na taj način, tako da njihov golman ispuca dugu loptu na krilo, ali skupo nas je koštao taj pad koncentracije. Nema gorega nego primiti gol uoči odlaska u svlačionicu, kaže Andrej Prskalo, koji do tog trenutka praktički nije imao posla.


 Doduše, u tom razdoblju ni Rijeka nije imala neke velike prilike, no ipak je izgledala opasnije od suparnika.




– Mislim da smo do tog gola bili bolji. Nije to bilo ništa jako izraženo, ali imali smo pritisak i stvorili smo nekoliko opasnih situacija nakon prekida – dodaje Prskalo.


Na početku drugog dijela gosti su opet prijetili i činilo se da bi brzo moglo doći do izjednačenja. Međutim, ozljeda lijevog ramena Domagoja Pavičića u 60. minuti još jednom zatresla temelje Rijeke u srcu Turopolja.


– Do tada smo bili dominantni u sredini, ali to nas je presjeklo. Malo smo izgubili ritam, a zatim smo primili još jedan gol na sličan način – objašnjava čuvar riječke mreže.


Drugu egzekuciju potpisao je Joey Suk iz gužve u šesnaestercu, koja je nastala nakon još jednog ubacivanja s lijeve strane riječke obrane. Tu je priči definitivno bio kraj jer domaća momčad je stekla dva gola prednosti i napunila se samopouzdanjem za završnicu utakmice.


Dodatnu dimenziju svemu daje činjenica da je Rijeka u nešto više od dvanaest mjeseci samo jednom pobijedila Goricu. Bilo je to u prvom kolu prošle sezone, 28. srpnja 2018. godine, kada su golovi Pavičića i Marija Pavelića bacili na koljena tadašnjeg novaka u prvoligaškom društvu.


U preostale četiri međusobne utakmice Gorica je osvojila maksimalan broj bodova. Usporedbe radi, Rijeka je u istom razdoblju u šest navrata igrala s Dinamom, uknjiživši po dvije pobjede te po dva remija i poraza.


– Stvarno mi je teško reći zbog čega imamo taj negativan niz s Goricom. Valjda nam ne leži ta njihova igra dugim loptama, to je jedino logično objašnjenje. U svakom slučaju, sada nema vremena za plakanje. Moramo se odmah okrenuti prema onome što nas čeka u nastavku sezone.


Ako nam je već bilo suđeno da izgubimo, u jednu ruku je možda i dobro da se ovo dogodilo u kolu koje nije donijelo bodove ni našim konkurentima u vrhu ljestvice, zaključuje Prskalo.


Škotska


Ne treba posebno isticati da će novi poraz u Turopolju biti lakše zaboravljen ako četvrtak u Škotskoj donese proboj u zadnju rundu kvalifikacija Europske lige.


– Sada moramo skupiti glave i spremiti se za tu izuzetno važnu utakmicu. Siguran sam da ovaj poraz neće utjecati na nas uoči uzvrata s Aberdeenom. U Škotsku nosimo lijepu prednost, ali svjesni smo da nas tamo čeka jako teška utakmica. Ne sumnjam da ćemo u četvrtak svi biti maksimalno koncentrirani na sve izazove koje Aberdeen stavi pred nas – tvrdi Prskalo.


Pavičić van stroja mjesec dana


Domagoj Pavičić izbivat će s travnjaka mjesec dana zbog ozljede koju je zaradio tijekom dvoboja s Goricom. Pavičić je nezgodno pao i iščašio lijevo rame pa je s klupskim liječnikom Bobanom Dangubićem završio na pretragama na zagrebačkoj Klinici za traumatologiju u Draškovićevoj.


Stručnom terminologijom govoreći radi se o luksaciji akromioklavikularnog zgloba, koji će jedno vrijeme biti stabiliziran posebnim steznikom. Pavičić će, dakle, preskočiti uzvratni susret s Aberdeenom, obje eventualne utakmice play-offa Europske lige i barem četiri prvenstvene utakmice.