Memorijalni turnir

Pioniri Rijeke pobjednici 48. izdanja memorijalnog turnira Pero Radaković

P. N.



RIJEKA Stariji pioniri Rijeke pobjednici su 48. izdanja Memorijalnog turnira Petar Radaković odigranom na igralištu Roberta Komena na Podmurvicama. Rijeka je u finalu sjajnim nastupom uvjerljivo svladala Domžale 7:0 i već u ranoj fazi utakmice osiguravši da će trofej ostati u Rijeci. U utakmici za treće mjesto Lokomotiva je svladala Rudar 9:0.


Rijeka je već na otvaranju utakmice u petoj minuti stigla do vodstva. Rajić je odnio jednu loptu na rubu kaznenog prostora i ubacio, a Srdoč je ugurao loptu u gol – 1:0.


Samo minutu kasnije Bradarić je ubacio, odbijanac je došao do Pučića koji je preciznim udarcem udvostručio prednost Rijeke – 2:0.




Prije trećeg pogotka još jedna odlična akcija Rijeke, Srdoč je pobjegao po desnoj strani, umjesto ubačaja sjajno je zaobišao vratara Uraniča, ali branič Domžala izbio je loptu s crte.


I onda u 15. minuti novi gol za domaćina, Rajić je ponovo ubacio s lijeve strane, a Berisha glavom pogodio za 3:0.


Već tada bilo je jasno da će trofej ostati u Rijeci, Domžale su priliku za povratak propustile u 16. minuti kada je Bandur lijepo prošao kroz obranu Rijeke i izbio sam pred gol, ali udarac je otišao pored vratnice.


Rijeka svoje prilike nije propuštala, u 19. minuti Rajić je još jednom ubacio, Berisha je bio brži od vratara i vrhom kopačke gurnuo loptu u mrežu – 4:0.


Peti gol stigao je u 21. minuti i bila je to najljepša akcija na utakmici. Srdoč je sjajno “slomio” dvojicu braniča na desnoj strani kaznenog prostora i odigrao za Pučića, koji se pak sjajnom minijaturom riješi


o pratnje dvojice igrača Domžala i sigurno pogodio – 5:0.


Točka na “i” stigla je u posljednjoj minuti prvog poluvremena. Pučić je srušen u kaznenom prostoru, a Baraba je bio siguran s bijele točke – 6:0.


Rijeka je u nastavku spustila nogu s gasa, a jedini gol stigao je u 38. minuti. Žlibanović je ubacio iz slobodnog udarca, a Šuke je glavom potvrdio uvjerljivu pobjedu i slavlje Rijeke.


Rijeka je u polufinalu svladala Rudar 3:0, a Domžale su bile bolje (3:1) od Lokomotive.