Danas derbi

Pavičić prije Dinama: ‘Imamo dobre šanse. Zadnja utakmica nam je putokaz’

Denis Frančišković



Domagoj Pavičić na Drosini je odigrao »messijevski«. Lopta je kod njega bila »kao u sefu«, zabio je dva gola, razigrao suigrače, u trokut akcijama izluđivao Puljane…


– Dolazi nam najbolja momčad u ligi, a ako mislimo doći do dobrog rezultata, moramo biti na najboljoj visini. Put za uspjeh nam je prošla utakmica na Rujevici koju smo dobili golom Čolaka. Moramo biti čvrsti u bloku, biti agresivni i ne dati »modrima« previše da se razmašu. Dinamo je posebno opasan ako mu se pruži više prostora. Ako budemo na željenoj razini, imamo dobre šanse za pozitivan rezultat – smatra Pavičić.


Pitanje je kako neutralizirati glavnu gostujuću osovinu Ademi – Olmo…




– Treba stati u čvrsti blok i odigrati maksimalno koncentrirano. Moramo dati sve najbolje od sebe. Ako tako bude, u što ne sumnjam, imat ćemo dobre šanse.


Pavičić je nekada branio boje Dinama, uostalom kao i Mamić, Halilović, Murić… No, to je već daleka prošlost.


– Čujem se jedino sa stoperom Dinom Perićem. Ostali? Puno ih je otišlo od kada sam ja prošao iz Dinama. Nemam sada baš previše kontakata. Dobro se snalazi u ulozi zadnjeg veznog, ali uloga ofenzivnijeg veznjaka više mu odgovara. I priliči njegovom profilu.


– Odgovara mi kad sam bliže golu. Mogu podvaliti loptu, zabiti gol… Gdje me trener stavi, tamo ću odigrati. Nema problema – zaključuje Pavičić.