Mate Maleš

PORUKA BIVŠEG KAPETANA RIJEKE ‘Ponosan sam na sve što smo napravili u četiri i pol godine’

P. N.



Mate Maleš oprostio se u video intervjuu objavljenom na klupskim stranicama NK Rijeke s navijačima dosadašnjeg kluba. Karijeru će donedavni kapetan “bijelih” nastaviti u kineskom Dalianu, gdje je krenuo još prije priprema u Portugalu. 


– Ponosan sam na sve što smo napravili u zadnje četiri i pol godine u Rijeci. Zahvalio bi se svim ljudima u klubu, predsjedniku Damiru Miškoviću s obitelji, treneru Matjažu Keku, stručnom stožeru, liječničkoj službi na čelu s Bobanom Dangubićem. Hvala bivšim i sadašnjim suigračima bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće, rekao je Mate Maleš na odlasku.


Mate je u dresu Rijeke skupio 127 utakmica u dresu Rijeke, odigrao mnoge važne susrete i ujedno postigao jedan od najvažnijih pogodaka u pobjedi protiv Hajduka u samoj završnici sezone 2016./2017. i borbe za naslov prvaka. Više od toga Mate je uvijek bio dobri duh svlačionice, igrač i čovjek kojega su voljeli svi u klubu.




– Zadovoljan sam sa svime što sam ostvario, izdvojio bi duplu krunu, te Stuttgart i plasman u Europsku ligu. Bilo je puno lijepih trenutaka, ustvrdio je Mate Maleš za klupske stranice.