Luka Ivančić

Nije nemoguće da Kinezi, osim u izgradnju stadiona, budu ulagali i u momčad!

Marko Cvijanović

Luka Ivančić/Foto Arhiva NL

Luka Ivančić/Foto Arhiva NL

Razgovarali smo isključivo o izgradnji infrastrukture, ali nećemo reći da je nemoguće da jednoga dana Kinezi ulože svoja sredstva i u momčad. Ako se u budućnosti ukaže prilika, naravno da ćemo i kineskim tvrtkama ponuditi sponzorstvo. Mi cijelo vrijeme tražimo zainteresirane sponzore u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu pa zašto ih ne bismo tražili i u Kini - tvrdi direktor HNK Rijeke



RIJEKA Potpisivanje Memoranduma o razumijevanju s kineskim ulagačima koji su iskazali interes za gradnjom novog stadiona na Kantridi već je nekoliko dana tema riječkih ćakula. I ne samo riječkih. Svaki priljev stranog kapitala na hrvatskom nogometnom tržištu gleda se s povećalom, Riječanima je dubrovački summit posebno zanimljiv kroz prizmu vječne čežnje za povratkom na Kantridu. Budući da predsjednik i vlasnik HNK-a Rijeka, Damir Mišković, u posljednje vrijeme zazire od javnih istupa, aktualnih tema dotaknuo se direktor kluba Luka Ivančić. Samo dotaknuo. Neka važna pitanja, poput namjera kineskih ulagača kroz prizmu eventualnih promjena u vlasničkoj strukturi kluba, ostat će za neka druga vremena…


– Prošlog petka potpisan je Memorandum između tvrtke Stadion Kantrida i kineske grupacije TIEC, predstoje intenzivni razgovori odgovornih ljudi s obiju strana. U narednim mjesecima znat ćemo nešto više kad je u pitanju izgradnja novog stadiona na Kantridi – kaže Luka Ivančić.


Možete li pojasniti detalje sporazuma potpisnog u Dubrovniku?




– Bilo kakve detalje zbog ugovorne obaveze ne možemo iznositi javno. Mislim da je ključno u ovoj fazi pregovora, baš kao i u onim koje će uslijediti, da se svi držimo dogovora.


Kada možemo očekivati povratak Rijeke na Kantridu?


– U ovom trenutku ne možemo definirati datum kad bi to sve moglo biti gotovo, ali svi želimo da to bude čim prije. Sada znamo samo datum prvog sastanka, to će se dogoditi najkasnije u iduća dva mjeseca. Još uvijek ne znamo hoće li to biti na Starom kontinentu, Bliskom istoku ili u SAD-u, ali sastanak je dogovoren. Poslije toga sve je stvar dogovora dviju strana.


Kada navijači slušaju o dinamici daljnjih zbivanja, na realizaciju izgradnje novog stadiona gledaju s priličnom dozom skepse?


– Razumijem ih, navijači, kao i svi mi, jedva čekaju izgradnju nove Kantride, a ako je sporazum potpisan pred hrvatskim i kineskim premijerom, onda to valjda nešto znači i daje na važnosti i ozbiljnosti cijeloj priči. Uostalom, s naše strane memorandum je potpisala firma Stadion Kantrida d.o.o. koja se ne zove slučajno baš tako.


Je li moguće da Kinezi u dogledno vrijeme ulože sredstva i u momčad, a ne samo u infrastrukturu?


– Razgovarali smo isključivo o izgradnji infrastrukture, ali nećemo reći da je nemoguće da jednoga dana Kinezi ulože svoja sredstva i u momčad. Ako se u budućnosti ukaže prilika, naravno da ćemo i kineskim tvrtkama ponuditi sponzorstvo. Mi cijelo vrijeme tražimo zainteresirane sponzore u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu pa zašto ih ne bismo tražili i u Kini. Uostalom, naš glavni sponzor i nije domaća tvrtka, već Sava osiguranje iz Slovenije… – rekao je između ostaloga Ivančić.


 OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU