Problemi za goste Rujevice

Nemir u Aberdeenu, branič McKenna želi u Englesku, ali klub ga ne pušta…

Portal Novilist.hr

Derek McInnes/Foto www.afc.co.uk

Derek McInnes/Foto www.afc.co.uk



RIJEKA Derek McInnes, trener Aberdeena, prilično žustro je reagirao nakon što je njegov branič Scott McKenna i službeno zatražio da ga klub pusti u Englesku, odnosno da prihvati ponude Nottingham Foresta ili QPR-a koji su navodno njegovu klubu ponudili odštetu od oko 3,5 milijuna eura. Prijelazni rok za otočke klubove Premiershipa i Championshipa ističe u četvrtak u 18 sati, dva sata prije nego što počne utakmica na Rujevici.


– Jednostavno se neće dogoditi ono što su ljudi koji savjetuju igrača zamislili! Niti jedan ponuda za Scotta neće biti prihvaćena osim ako interesi kluba ne budu zadovoljeni! – prenijeli su škotski mediji blisku kluba navodno razmišljanje trenera Aberdeena.


Jasno je zbog čega je McInnes toliko rezolutan kada je u pitanju status njegova pouzdana braniča i škotskog reprezentativca. Trener Aberdeena  ima dosta problema u zadnjoj  liniji, a osim toga, u slučaju da ostane bez 22-godišnjeg škotskog reprezentativca, nema puno vremena za reakciju i dovođenja drugoga igrača na toj poziciji. Bit će zanimljiv vidjeti da li će McKenna uopće poletjeti za Hrvatsku… U slučaju da ne bude u zrakoplovu jasno je da će suparnici “bijelih” biti dodatno oslabljenu uoči dolaska na Rujevicu.