Rožmanova dijagnoza

Neki igrači se ne zalažu na utakmicama, ali nije istina da odbijaju igrati na drugim pozicijama

Marko Cvijanović

Simona Rožman/Foto V. KARUZA

Simona Rožman/Foto V. KARUZA

Doživjeli smo visok poraz koji jako boli, povući ćemo neke poteze o kojima ćete čuti u idućim danima - rekao je trener Rijeke na presici



RIJEKA Trener Rijeke Simon Rožman bio je vidno uznemiren poslije debakla igre i rezultata u derbiju protiv Dinama. Mimika njegova smrknuta lica odavala je dojam čovjeka koji ne zna kud bi od muke. Pogotovo uslijed rafalne paljbe neugodnih novinarskih pitanja.


– Čestitke Dinamu na zasluženoj pobjedi. Nema se tu što puno pričati, bio je bolji u svim segmentima igre, za nas je u dvadesetoj minuti utakmica bila zaključena. Dečkima sam rekao kako će ići dalje, nema tu puno razglabanja o bilo čemu. Doživjeli smo visok poraz koji jako boli, povući ćemo neke poteze o kojima ćete čuti u idućim danima.


Poteze u kom smislu, vašeg ili statusa nekih igrača?


– Vidjet ćete u dogledno vrijeme, ne govorim o svom statusu.  Vidjeli ste na terenu koje stvari nisu bile dobre, neki igrači nisu bili na razini, kod nekih nije bilo zalaganja. U miru ćemo analizirati utakmicu i ići nekim drugim putem dalje.


Ima li to neke veze s Kvržićem koji je na poluvremenu ostao u svlačionici?




– Ne bih govorio o pojedincima, sve ćemo riješiti unutar svlačionice. Situacija sigurno nije dobra i na nama je da to riješimo i da do kraja sezone budemo u puno boljem izdanju, pogotovo na našem terenu, pred domaćim navijačima, da se ovako nešto više ne dogodi.


Zašto je Tomečak ostao na klupi? Je li istina da ne želi igrati lijevog beka?


– To nije istina.


Jeste li malo preofenzivno postavili igru protiv ovako moćnog Dinama?


– Ako pogledam pozicije igrača kod svakog primljenog pogotka, kod prvih četiriju golova vidljiva je totalna nedisciplina u igri. To je ono što nas je koštalo u prvih dvadesetak minuta, primili smo četiri komada i to je bilo to.


Mislite li da neki igrači nisu htjeli?


– To ćemo analizirati i vidjeti.


Jeste li u tjednu uoči utakmice mogli naslutiti nedisciplinu igrača o kojoj govorite?


– Ne, zato se i čudim sebi samome kako se to moglo dogoditi. Treninzi su bili na visokoj razini, ali na utakmici, na žalost, nije išlo tim putem.


Jeste li u svojoj trenerskoj karijeri doživjeli ovako visok poraz?


– Nikad! Pogotovo u dvadeset minuta, to mi se još nije dogodilo.


Rijeci se događalo da je u prvih dvadesetak minuta gubila od Dinama 0:4, ali problem je što je momčad ostala bez adekvatne reakcije?


– Dobro, opet mislim da drugo poluvrijeme nije bilo tako loše. Doduše, istina je da je Dinamo malo pustio nogu s gasa, ali nije bilo lako poslije 0:4 izaći van pa drugo poluvrijeme i nije bilo tako kritično kao ulazak u samu utakmicu.


Što ste rekli igračima na poluvremenu?


– Neka to ostane u svlačionici, ali oni su napravili ono što smo se dogovorili, što smo htjeli i korektno ispravili neke stvari u nastavku utakmice.


Mislite li da ste u stanju izvući momčad iz krize?


– Moram. Pred nama je reprezentativna pauza, imamo četrnaest dana za rad, a onda četiri jako bitne utakmice u nizu. Definitivno moramo napraviti sve da osvojimo bodove koji nam trebaju – rekao je Rožman.