Ivan Močinić

Najvažnije je to što Rijeka ima svoju kvalitetu i nju mora prezentirati

Denis Frančišković

Ivan Močinić/Foto Arhiva NL

Ivan Močinić/Foto Arhiva NL

Ne znam u kakvom je stanju sadašnja momčad Aberdeena. Ali vjerojatno se nije jako puno promijenilo u odnosu na prije četiri godine. Po meni nema favorita, a Rijeka ima kvalitetnu momčad i doma mora postaviti gard - kaže bivši veznjak Rijeke koji je igrao u onoj momčadi koja je izgubila od Aberdeena



RIJEKA Ivan Močinić bio je aktivni akter sudara Rijeke i Aberdeena prije četiri godine u kojem su Riječani prošli kao »bosi po trnju«. Igrao je na Kantridi, u Aberdeenu s klupe pratio suigrače i nadao se senzaciji. Barem odlasku u produžetke što se, međutim, nije dogodilo. Pod stijenama Kantride doživio je svu nepredvidljivost nogometa i ono što krasi otočki nogomet, u Aberdeenu huk stadiona koji nosi momčad. Nije se puno promijenilo od tog vremena, Rijeka je jedino preselila na Rujevicu u ambijent koji mnogima (ne)odgovara. Ovisno o ukusima. No, ono što će imati Škoti na domaćem travnjaku, neće imati Riječani. Huk s tribina kojeg zazivaju Igor Bišćan i igrači.


– Jako se dobro sjećam tih utakmica. Na Kantridi smo bili bolji, ali eto iskontrirali su nas. Imali su stvarno brza krila i tu sam nam radili najviše problema. A kad smo gubili, morali smo se i više otvoriti. Ispalo je za nas loše iako je realno situacija na travnjaku bila bitno drugačija – kaže Ivan Močinić dodajući: – Dobili su nas više »na galamu«, na tipičan svoj otočki nogomet. Igrali su agresivno i pametno se postavili. I tu su dobili utakmicu. U Aberdeenu smo imali velike šanse, ali uništio nas je brzi gol nakon što je Kvržić zabio za 2:0. Dobili smo ga praktički odmah čim su oni krenuli s centra.


Aberdeen nije momčad koja se detaljno prati u Hrvatskoj pa tako niti u Rijeci. A i Celtic i Rangers su gotovo uvijek više u fokusu…




– Ne znam u kakvom je stanju sadašnja momčad Aberdeena. Ali vjerojatno se nije jako puno promijenilo u odnosu na prije četiri godine. Po meni nema favorita, a Rijeka ima kvalitetnu momčad i doma mora postaviti gard. Dečki trebaju ući u utakmicu samo mirne glave, ono što je nama prije četiri godine možda i malo nedostajalo. Puno se od nas očekivalo, pogotovo nakon dvije dobre europske sezone. Po meni je najvažnije to što Rijeka ima svoju kvalitetu i nju mora prezentirati. Ne treba srljati, treba biti strpljiva jer igraju se dvije utakmice – smatra Močinić.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU