Oglasio se bivši trener Rijeke

MATJAŽ KEK Najviše ću Rožmanu pomoći ako se potpuno maknem, mogu mu samo postati uteg

Ivan Volarić

Matjaž Kek/Foto REUTERS

Matjaž Kek/Foto REUTERS

Želio bih izbjeći komentare na tu temu, ne treba mi praviti se pametan u ovom trenutku, imam dovoljno svojih briga, sutra moram objaviti popis igrača za reprezentaciju... Već mi prvi komentari nisu dobro sjeli, bolje je da ništa ne govorim - govorio je KeK.



RIJEKA Simon Rožman, novi trener nogometaša Rijeke, nesuđeni je pomoćnik Matjaža Keka u njegovoj trofejnoj eri na klupi Rijeke. Nije sada toliko bitno zašto se nije realizirala Kekova želja da angažira darovitog trenera i tako pojača stručni stožer prve momčad u vrijeme velikih uspjeha koliko je bitna činjenica da je riječka i hrvatska javnost Rožmanov dolazak doživjela kao svojevrsni nastavak priče koju je privremeno zaustavljena Kekovim odlaskom s Rujevice prije nepunih godinu dana. 


Uostalom, i sam Rožman je na predstavljanju govorio o Matjažu Keku…


A što o novom treneru Rijeke kaže aktualni slovenski izbornik?




– Želio bih izbjeći komentare na tu temu, ne treba mi praviti se pametan u ovom trenutku, imam dovoljno svojih briga, sutra moram objaviti popis igrača za reprezentaciju… Već mi prvi komentari nisu dobro sjeli, bolje je da ništa ne govorim – govorio je Kek.


I sam je svjestan da njegov nasljednik na riječkoj klupi teško može pobjeći od Kekove sjene. Uostalom, dio hrvatskih medija je već objavio da je riječ o Kekovu ljubimcu iako je u pitanju malo preteška konstatacija. 


– Najviše ću Rožmanu pomoći ako se potpuno maknem, da me nitko ne spominje u tom kontekstu. Onoliko koliko mu mogu pomoći, isto toliko mu vrlo brzo mogu postati uteg, a to ne bih htio postati! – dodoa je Kek.


Tko zna možda se Keku i Rožmanu opet spoje putevi na Rujevici, uostalom aktualni izbornik slovenske rukometne reprezentacije Vladimir Vujović je istodobno postao i trener PPD Zagreba.


– Pred tri tjedna bio sam u sličnoj situaciji, dobio sam ponudu jednog kluba, ali sam je odbio. Ne bih mogao sjediti na dvije stolice. Do kraje godine reprezentacija igra u trima ciklusima. To znači da bi kao izbornik morao otići iz kluba taman kada bi kao trener nešto u miru mogao raditi. Nema logike!


Osim ako ne bi u klubu imao čovjeka od svojega velikog povjerenja…


– Sada smo već na drugoj temi, a onda bi odgovor na takvo pitanje trebao glasiti: Ovdje nitko nije normalan! – poručio je bivši trener Rijeke.