Predstava za javnost

Koga će na Rujevici potjerati ako se izgubi na gostovanjima u Zaprešiću i Splitu?

Denis Frančišković

Zoran Kvržić, Lorenco Šimić, Roberto Punčec i Petar Mamić/Foto PIXELL i Arhiva NL

Zoran Kvržić, Lorenco Šimić, Roberto Punčec i Petar Mamić/Foto PIXELL i Arhiva NL

Barem privremeno vatrogasnim mjerama smirile su se strasti nezadovoljstva. No, pitanje je čime će se gasiti požar ako dođe do novih neuspjeha na prva dva sljedeća gostovanja u Zaprešiću i Splitu?



RIJEKA  Što se događa na Rujevici? Veliki zaokret u klupskoj politici ili nešto drugo? U srijedu su sankcionirana četvorica igrača nakon najvećeg domaćeg poraza, a već u četvrtak potpisani brojni ugovori s mladim igračima. Je li u pitanju veliki zaokret u klupskoj politici ili je sve samo predstava za javnost?


Momčad Rijeke ušla je u prvu veću krizu u eri Damira Miškovića, a Srećko Juričić, prvi operativac struke samo potpisao (ne)očekivane sankcije. No, nije se očekivalo da će one biti u tolikoj mjeri radikalne. Roberto Punčec, Petar Mamić i Lorenco Šimić praktički više nisu igrači Rijeke, dok je Zoran Kvržić sa skinutom trakom dokapetana do daljnjeg udaljen iz prve momčadi. Njih četvorica sljedećih će dana i tjedana, a vjerojatno i mjeseci, trenirati odvojeno od prve ekipe. Dobit će posebnog trenera, a dok se pravno ne razriješe njihovi statusi, s obzirom da imaju važeće ugovore, zabranjeno im je i davati izjave za medije. No, saznaje se da su igrači ogorčeni na klupske sankcije, posebno Šimić, koji je od dolaska na Rujevicu prije skoro sto dana, razočaran tretmanom i odnosom s obzirom na to da nije dobio niti jednu službenu minutu na travnjaku, a doveden je kao pojačanje. Navodno, bilo je i teških riječi…


Sada je sasvim jasno da na Rujevici imaju problem koji tinja već duže vrijeme, a potop od Dinama samo je ubrzao i pospješio stanje stvari. Jer kako drugačije objasniti činjenicu da su nakon velikog debakla kažnjeni najviše oni koji nisu direktno u njemu sudjelovali? Punčec je bio ozlijeđen, Šimić nije igrao, a Mamiću je to bio prvi nastup nakon ozljede. Kvržić je pak igrao samo prvo poluvrijeme… Nije poznato što se događalo u svlačionici na poluvremenu.




Bilo kako bilo ostaje pitanje jesu li klupski čelnici odabrali pravi tajming i prave »mete«. Ili su, što je realnije, na naplatu došli neki »grijesi prošlosti«. Uprava je stala uz trenera koji je na press konferenciji nakon Dinama znakovito najavio sankcije. I tako su se barem privremeno vatrogasnim mjerama smirile strasti nezadovoljstva. No, pitanje je čime će se gasiti požar ako dođe do novih neuspjeha na prva dva sljedeća gostovanja u Zaprešiću i Splitu?


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU