Prijateljska utakmica

KEK ISPROBAO JOŠ JEDNU NAPADAČKU FORMULU Agresivni Kranjci nisu bili bezopasni

Ivan Volarić

Snimio Roni BRMALJ

Snimio Roni BRMALJ

Nogometaši »Rijeke« nisu uspjeli svladali povratnika u prvi slovenski nogometni razred u drugoj prijateljskoj utakmici tijekom slovenskih priprema što nije ono najvažnije što se dogodilo na stadionu »Triglava«



KRANJ Stadion »Triglava« Gledatelja: 800. Sudac: Žnjidarčić (Kranj). Strijelci: 1:0 Heber (13′), 1:1 Bojić (64′).


TRIGLAV: Džafić, Suljević, Zec, Udovič, Ovsenek, Hrcić, Poplatnik, Majcen, Đurković, Šmit, Kuhar. Još su igrali: Ahačič, Arh Česen, Bojić, Bukara, Gajić, Gvardjančič, Hrieziu, Mlakar, Šalja, Barvečič.


RIJEKA: Sluga (od 46′ Prskalo) – Ristovski (od 46′ Martić), Župarić (od 46′ Župarić), Punčec (od 46′ Elez), Žuta (od 60′ Čeliković) – Vešović (od 46′ Ajayi), Maleš (od 46′ Mišić), Bradarić (od 60′ Đoković), Matei (od 46′ Črnic) – Gavranović (od 46′ Čanadžija), Heber (od 60′ Šantek, od 86′ Matić).




Nogometaši »Rijeke« nisu uspjeli svladali povratnika u prvi slovenski nogometni razred u drugoj prijateljskoj utakmici tijekom slovenskih priprema što nije ono najvažnije što se dogodilo na stadionu »Triglava«. Puno važnije je da je trener Matjaž Kek u izostanku ozlijeđenog Gorgona bio prisiljen isprobati još jednu novu napadačku formulu. Trener »Rijeke« je zaigrao u rasporedu 4-4-2 koji se zapravo vrlo brzo pretvarao u rasporedu 4-2-4. Matei i Vešović stajali su dosta visoko na krilnim pozicijama, a Gavranović i Heber činili napadački dvojac.


Gavranović je u 11. minuti ostao na otvorenom udarcu, a vratar Džafić dobro reagirao, a Heber u 13. minuti dočekao povratnu loptu najboljeg igrača prvoga poluvremena Rumunja Mateija na vrhu kaznenog prostora i poslao loptu u rašlje za svoj novi pogodak u pripremama.


Agresivni Kranjci nisu bili bezopasni, no veliku većinu njihovih pokušaja rutinski je otklonio novi stoperski dvojac Župarić – Punčec koji je djelovao kao da ima barem tridesetak zajedničkih utakmica u nogama.


Nastavak je donio mnoštvo promjena s obje strane i brojne riječke promašaje (Črnic 54′, Martić 56′, Martić 61′ greda), što je u 64. minuti kaznio Momir Bojić koji je glavom poentirao uz pomoć grede nakon udarca iz kuta – 1:1. Kekova postava bez klasičnog napadača (u špici je zaigrao Šantek pa Ajayi) uzalud je tražila pobjednički pogodak.


Igrači zaduženi za golove odavno su već bili u svlačionici, a od ranije je već poznato da Kekova klupa nije baš tako dugačka i da iziskuje određene intervencije posebno u ofenzivnom dijelu. U posljednjih pola sata u dresu »Rijeke« predstavio se veznjak Damjan Đoković. Pokazao je da ima zanimljivu lijevu nogu, kvalitetan dugi pas, ali i da će trebati još neko vrijeme da uđe u visoki riječki ritam.