Riječki mercato

KAKO PRONAĆI POJAČANJE? Na tržitšu vlada manjak lijevih bekova, uostalom traži ga i Dinamo!

Denis Frančišković

U Hrvatskoj već godinama nemamo top klasu lijevog beka. Nije lako naći tog igrača, istovremeno ga traži i Dinamo. Tako da je i u tom smislu taj prostor još kompleksniji i suženiji - govori Damir Jozić, riječki menadžer sa zagrebačkom adresom



RIJEKA Na Rujevici su od prvih dana prijelaznog roka krenuli u grozničavu potragu za igračem na krajnjoj lijevoj strani obrane. Situacija tu još nije alarmantna, ali za igru na više frontova treba i duplirati pozicije.


– Pozicija lijevog beka je jako kompleksna. Tu je uvijek manjak kvalitetnih igrača na tržištu i onda klubovi najprije produžuju ugovore sa svojim lijevim bekovima. Jako iz »paze« i teško prodaju, a mi u Hrvatskoj već godinama nemamo top klasu lijevog beka. Nije lako naći tog igrača, istovremeno ga traži i Dinamo. Tako da je i u tom smislu taj prostor još kompleksniji i suženiji. Rijeci treba kvalitetan igrač, onaj koji radi razliku. Osim toga nije lako igrača iz Europe niti dovesti u Hrvatsku, on će prije izabrati neku belgijsku prvu ligu ili nešto atraktivnije – govori Damir Jozić, riječki menadžer sa zagrebačkom adresom.


U tom smislu spominje »slučaj Leovac« koji se svojevremeno pokazao punim pogotkom.




– To bi bio idealan scenarij za Rijeku da dođe igrač takvog profila. Zadaća nije laka, ali prijelazni rok je tek počeo. No, mislim da je i Mamić igrač koji je kad je zdrav i u formi kvalitetan, pružio je i niz dobrih partija u prošloj sezoni – analizira Jozić.


Mario Rubeša smatra da je pitanje potražnje za određenim profilom igrača ipak više stvar trendova.


– Puno je razlike od prijelaznog roka do prijelaznog roka. Nekad većina klubova traži desnog beka pa nema kvalitetnih rješanja. Onda se sljedeće sezone traži dobar lijevi bek… Ovisi o trendu, ali istina nije lako lako naći pravog lijevog bočnog, vidimo i da se naša reprezentacija muči na toj poziciji. Za Rijeku je dobra polivalentnost Ivana Tomečaka. Mislim da niti ne treba brzati, prinova ima i u svojim redovima, a za pravo pojačanje nikad nije kasno. Gledao sam na EURU mladih u Italiji nekoliko utakmica i svi klubovi još čekaju, taktiziraju. Rijeka do sada nije ništa dovodila panično pa neće niti u ovom prijelaznom roku. Glavno je zadržati okusnicu momčadi – rekao je Mario Rubeša, nekadašnji dugogodišnji direktor riječkoga prvoligaša koji je po odlasku s Kantride uplovio u menadžerske vode.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU