Susjedski derbi

JEDAN ŠUT VRIJEDAN BODOVA Poraz Rijeke u Puli dokaz je koliko je statistika u nogometu zapravo varljiva

P. N.

"Rijeka" je imala 72 posto posjeda lopte, a prema vratima je pucala čak osamnaest puta, od čega devet puta u okvir vrata Ivušića



Pogled na završne brojke jučerašnjeg susjedskog derbia u Puli, u kojem je “Rijeka” prosula vrlo važne bodove za nastavak prvenstva, otkriva koliko je statistika u nogometu zapravo varljva i nebitna stvar.


Igrači Matjaža Keka su, sudeći prema njima, doslovno deklasirali domaćina – “Rijeka” je imala 72 posto posjeda lopte, a prema vratima je pucala čak osamnaest puta, od čega devet puta u okvir vrata Ivušića.


“Istra 1961” istodobno je tijekom svih devedeset minuta imala samo jedan jedini šut, onaj Puclinov. I taj jedan bio je dovoljan da momčad, koja se zbog stanja u klubu doslovno nalazi pred raspadom, ubilježi pobjedu nad “najdražim suparnikom”.




– Čestitke Istri. U nogometu se događaju utakmice u kojima, uz svu premoć i šanse, ne osvojiš ni bod. Jednostavno u ovakvim utakmicama, s kvalitetom kojom imamo, moramo realizirati te prilike. Igračima na kraju nemam što puno zamjeriti, uložili su silan trud i energiju, vidjeli ste sve te šanse. To tako zna biti, jedan udarac i izgubiš utakmicu, izjavio je Matjaž Kek nakon utakmice.