Trenirao i "bijele" i "bile"

JADRANSKI DERBI Zoran Vulić: Sve osim pobjede Hajduka bilo bi iznenađenje

Marko Cvijanović

Zoran Vulić / Foto: D. ŠKOMRLJ

Zoran Vulić / Foto: D. ŠKOMRLJ



Zoran Vulić jedan je od onih trenera koji su vodili i Rijeku i Hajduk. Istina, Rijeku u sezoni 2009./2010. samo šest utakmica, dok je kao trener splitskog kluba osvojio titulu prvaka 2001. godine.


– Mislim da je Hajduk favorit u Jadranskom derbiju. Istina, to mora potvrditi. Momci trenera Damira Burića igraju dobro pred svojim navijačima, uostalom, ostvarili su osam uzastopnih prvenstvenih pobjeda, što je vrijedno svakog poštovanja.


Igraju agresivno, vrlo visoko napadaju protivničku momčad. Vratio im se najbolji strijelac Jairo i sve osim pobjede domaćina bilo bi veliko iznenađenje.




S Rujevice poslije gostujuće pobjede nad Interom u Zaprešiću stižu optimističke najave.


– To je njihovo pravo, sportski je razmišljati o pobjedi. Rijeka ima kvalitetnu momčad, krenuli su u pomlađivanje. Vjerujem da njihov trener Rožman ima ideju kako ostati neporažen na Poljudu. Bit će to teška zadaća za njegove igrače. Napadački trolist Andrijašević – Čolak – Gorgan najopasniji je dio momčadi Rijeke. Posebice je opasan i neugodan Andrijašević, koji zna kada i kako se treba uz drugog plana ubaciti u zadnju liniju protivnika.


Vulić kao trener Hajduka nije nikada izgubio prvenstveni dvoboj s Rijekom.


– Odgovarala mi je igra Rijeke kao igraču, ali i kao treneru. Najdraža pobjeda kao trenera Hajduka bila mi je kada smo na Kantridi slavili golom Nike Kranjčara.