Presica uoči Lokomotive

IGOR BIŠĆAN: Osijek nas je iscrpio, finale Kupa je bitnije, u prvenstvu smo ispunili cilj

Portal Novilist.hr

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Kup je specifična utakmica, a u prvenstvu se borimo za dojam ili što je bolje moguće mjesto. U prvenstvu smo ispunili svoj cilj iako nije isto biti drugi ili četvrti. I nama je to bitno, ali imamo šanse u zadnjem kolu popravljati stvari. Kup je nešto posebno. Spremamo se kao i do sada - za svaku iduću utakmicu - rekao je trener Rijeke



RIJEKA Igor Bišćan izašao je ispred novinara na Rujevici na presici uoči subotnjeg ogleda protiv Lokomotive. Rijeka ima priliku pobjedom potvrditi drugu poziciju.


– Jako zahtjevna utakmica za nas protiv Lokomotive koja je imala određene probleme, ali to je sada iza njih barem sudeći po zadnjoj utakmici u kojoj se vidjela druga ekipa u odnosu na ono prije. Ta ekipa vrijedi puno više i pokazivala je puno više. Drugi dio sezone nisu osvajali bodova koliko su trebali što zbog objektivnih okolnosti što zbog sreće. Imaju puno potencijala, posebno prema naprijed. Morat ćemo biti ozbiljni i koncentrirani da bi dobili utakmicu – započeo je Bišćan.


U Osijeku je osim lošijeg suđenja bilo i dosta nervoze?




– Rekao sam i odmah nakon utakmice, treba početi od sebe i biti kritičan. Dečki su i sami shvatili da smo dolijevali ulje na vatru što nismo smjeli. To nas je na kraju koštalo. Trebamo biti pametniji ubuduće.


Da li će biti bitnijih promjena u sastavu, neki igrači su zaradili kartone…?


– Da. To je cijena dolijevanja ulja na vatru. Bit će promjena iz tog razloga, ali i što nas čeka još bitnija utakmica iza toga, a onda još jedna. Moramo to uzeti u obzir i izaći s ekipom koja će biti najjkonkurentija, ali uzevši u obzir ono što nas čeka.


Pred vama su dvije najvažnije utakmice sezone?


– Kup je specifična utakmica, a u prvenstvu se borimo za dojam ili što je bolje moguće mjesto. U prvenstvu smo ispunili svoj cilj, iako, nije isto biti drugi ili četvrti. I nama je to bitno, ali imamo šanse u zadnjem kolu popravljati stvari. Kup je nešto posebno. Spremamo se kao i do sada – za svaku iduću utakmicu. 


 Da li vas je nervoza u Osijeku iscrpila, je li ostavilo posljedice?


– Vidjet ćemo kada dođe utakmice, ali za pretpostaviti je da je. Putovali smo dugo, proveli smo 12 sati u autobusu u 24 sata. Sigurno da smo se potrošili ako ništa zbog toga što smo morali igrati s igračem manje i pokušavali nešto izboriti. Očekujem određenu isrcpljenost i umor, ali igrali su i oni u sličnom rasporedu. Neke promjene se moraju dogoditi zbog kartona, ima dovoljno novih igrača da bi se mogli osvježiti i biti dobri.


Moglo bi dakle biti puno promjena u sastavu?


Minimalno tri, a možda još koja. Sve ovisi o stanju na terenu na treningu, jer neki igrači su osjećali probleme.


Protiv Lokomotive imati priliku potvrditi drugo mjesto, ako ne uspijete na kraju biti drugi da li bi to bio neuspjeh ili donijelo razočaranje?


– Treba sve pronalizirati i doći do nekog zaključka. Cijelo vrijeme smo na toj poziciji i sve što smo prolazili i borili se šteta bi bilo da ne završimo drugi, ali ako se ne desi čestitat ćemo onima koji će nas prestići. Imamo dvije meč lopte i napravit ćemo sve da tu i završimo jer to zaslužujemo.


Bili ste dosta žestoki prema sucu nakon Osijeka, imate li svojih želja za finale Kupa?


– Iskreno, malo mi je bilo žao jer s time se neće ništa prejterano postići. Najbolje ne misliti o tome jer onda čovjek počne sam sebi konstruirati nekakve scenarije u glavi, a to ne volim niti ima potrebe za tim – poručio je Bišćan.