Zanimljiv mercato

Hajduk može preoteti Rijeci Lorenca Šimića, Splićani imaju pravo prvootkupa!

Portal Novilist.hr

Lorenco Šimić

Lorenco Šimić

Splićani mogu otkupiti Šimićev ugovor ukoliko u idućih pet dana ponude najmanje isto koliko i zainteresirani klub, u ovom slučaju Rijeka. Tako barem tvrde mediji blisku Hajduku, konkretnije Dalmatinski portal. 



RIJEKA Lorenco Šimić je sve dogovorio s Rijekom, ali taj transfer mogao bi minirati – Hajduk. Tako barem tvrde mediji blisku Hajduku, konkretnije Dalmatinski portal. Prema tom izvoru Hajduk je, kada je prodavao svojega mladog braniča u redove Sampdorije, zadržao pravo prvotkupa igračeva ugovora. U prijevodu to znači da Splićani mogu otkupiti Šimićev ugovor ukoliko u idućih pet dana ponude najmanje isto koliko i zainteresirani klub, u ovom slučaju Rijeka.


Nije pritom poznato koliko Rijeka nudi i da li uopće Rijeka otkupljuje Šimićev ugovor ili su se na Rujevici možda po oprobanom modelu odlučili na posudbu uz mogućnost otkupa primjerice istekom sezone. U tom slučaju Hajduk ne može ništa učiniti sve do trenutka dok na red ne dođe otkup igračeva ugovora. U svakom slučaju nakon dugo vremena Rijeka i Hajduk su u utrci na mercatu za istim igračem!