Nije mogao do karte

HNK Rijeka se ispričala vjernom navijaču: ‘Budite nam gost, darujemo vam člansku iskaznicu’

Portal Novilist.hr

Foto Facebook

Foto Facebook

Tom prilikom ćemo mu kao znak isprike pokloniti i člansku iskaznicu s kojom će izbjeći sve slične neugodnosti kada su u pitanju domaće utakmice visokog sigurnosnog rizika, poručuju iz kluba



RIJEKA Marino Brančela vjerni je i strastveni navijač Rijeke punih 45 godina, a u nedjelju smo pisali o njegovom slučaju kad za Jadranski derbi nije mogao kupiti kartu. I on i njegov prijatelj odbijeni su nakon što je pregledom njihovih osobnih iskaznica ustanovljeno da ne žive u Rijeci, odnosno obojica imaju prebivalište u Istri.


– Pitali su nas osobnu, kad su vidjeli da i prijatelj i ja živimo u Istri glatko smo odbijeni. Pitam ih razlog, kažu samo: „Ne može i gotovo”. Suze su mi potekle. Ne krivim ni tog dečka na blagajni, i njemu je bilo neugodno, sav se tresao. Mora napraviti što su mu rekli. Mene samo zanima tko je napravio takvu odluku, ispričao nam je Marino Brančela, rođeni Riječanin, koji je, ističe “u mladosti ostavio kosti na Kantridi”.


Pitali smo HNK Rijeku za pojašnjenje navedenog događaja, a u klubu se ispričavaju zbog neugodnosti koju je doživio g. Brančela.


Sigurnost na prvom mjestu




– Napominjemo, kako nam je i u ovom slučaju sigurnost naših posjetitelja bila na prvom mjestu. Naime, jedan od većih sigurnosnih rizika, kao i svaki put kad je Jadranski derbi u pitanju, bio je mogući dolazak pripadnika gostujuće navijačke skupine na tribine namijenjene navijačima našeg kluba. Da se radi o ozbiljnom riziku potvrđuje i činjenica kako je na dan utakmice 20 navijača gostujućeg kluba zadržano od strane policije zbog neispravnih ulaznica odnosno s ulaznicama za tribine na kojima su smješteni navijači Rijeke, pojašnjavaju u HNK Rijeci.


Ističu kako su prije početka prodaje, klubovi potpisali Ugovor o prodaji ulaznica kojim je Hajduk preuzeo obvezu prodaje ulaznica za svoje navijače na gostujućoj južnoj tribini, dok se je naš klub obvezao da neće prodavati ulaznice za gostujuće navijače.


– U tjednu prije utakmice zaprimili smo brojne upite gostujućih navijača iz raznih dijelova Hrvatske, a dobili smo i informacije o kupovini ulaznica za navijače Hajduka od strane drugih osoba. Kako bi se izbjegle eventualne incidentne situacije i spriječio ulazak gostujućih navijača na tribine namijenjene našim navijačima, na dan utakmice na samim ulazima na stadion bila je provedena pojačana kontrola osoba i ulaznica.


Dodatna kontrola članstva


Tako je na preporuku policije, zbog sigurnosnih razloga, za osobe koje nemaju prebivalište u Primorsko-goranskoj županiji na dan utakmice uvedena dodatna kontrola kroz provjeru članstva u HNK Rijeka, pojašnjavaju.


Gospodina Brančelu pozivaju da im bude gost na idućoj domaćoj utakmici.


– Tom prilikom ćemo mu kao znak isprike pokloniti i člansku iskaznicu s kojom će izbjeći sve slične neugodnosti kada su u pitanju domaće utakmice visokog sigurnosnog rizika, poručuju iz kluba.


Drže potrebnim naglasiti i ono najvažnije, a to je da je utakmica protekla bez incidenata u zoni i oko stadiona za što se posebno zahvaljuju svim vjernim navijačima.