Trener Osijeka

Dino Skender: Rujevica je vruće gostovanje, ali želimo se potvrditi kao ozbiljna momčad

P. N.

Foto: L. STANZL/PIXSELL

Foto: L. STANZL/PIXSELL

Prvo želim čestitati Rijeci na prolasku u play-off Europske lige. Što se tiče našeg međusobnog ogleda, živimo u određenoj neizvjesnosti jer ne znamo kakva će nas momčad Rijeke dočekati, kaže trener bijelo-plavih



OSIJEK – Nogometaše Osijeka sutra očekuje drugi uzastopni derbi HNL-a. Nakon što su remizirali s Dinamom u Gradskom vrtu čeka ih neugodno gostovanje na riječkoj Rujevici gdje u prijašnjim susretima nisu imali baš previše uspjeha.


Istina, u posljednje dvije sezone po jednom su uspjeli izbjeći poraz, ali ukupni skor susreta protiv Rijeke na Rujevici i dalje je debelo »u minusu«. Probat će ga bijelo-plavi poboljšati, a susret koji slijedi imao je i određenu psihološku predigru. Naime, Rijeka je željela odgoditi taj okršaj zbog europskih obveza, ali će se susret ipak igrati.


S obzirom na situaciju koju Osijek ima s ozljedama, možda mu odgoda i ne bi loše došla. No, ono što nikako ne bi bilo dobro za bijelo-plave jest činjenica da bi u tom slučaju bili dva tjedna bez utakmica što bi se svakako odrazilo na njihovu natjecateljsku formu. Trener Dino Skender muku muči s izborom u veznom redu jer su mu tri igrača iz tog dijela momčadi izvan stroja.




– Pilj i Jugović su još od ranije »out«, a sada im se priključio i Mioč. Nije idealna situacija, ali se moramo nositi s njom. U konkurenciji za momčad bit će novopridošli Igor Silva koji još nije u optimalnom stanju pa će početi s klupe – referirao je stanje u momčadi Dino Skender, trener Osijeka.


Bijelo-plavi su sad u seriji derbija HNL-a, što bi mogla biti olakšavajuća okolnost kada je u pitanju priprema same utakmice jer nema previše razlike u tom dijelu kada su u pitanju susreti protiv Dinama, Rijeke ili Hajduka. To su okršaji u kojima se od Osijeka ne očekuje totalna dominacija i napadačka igra pod svaku cijenu.


– Momčad je lakše pripremati za derbije jer je motivacija sama po sebi prisutna. Trebamo nastaviti tamo gdje smo stali protiv Dinama. Bio je to ogledni primjerak kako se igraju derbiji. Izgledali smo kao ozbiljna momčad i to želimo potvrditi na Rujevici.


Ako mene pitate, odgovara nam što imamo niz jakih utakmica jer se u njima pokazuje od kakvog smo materijala napravljeni, a taj visoki intenzitet pomoći će nam i u susretima koji slijede nakon serije derbija. Rujevica je vruće gostovanje, ali baš na njemu trebamo pokazati kvalitetu – kaže Skender.


Za očekivati je da će Skender na travnjak Rujevice poslati istu momčad koja je igrala protiv Dinama. S obzirom na sužen manevarski prostor u veznom redu to je sasvim prirodno jer u ostale dvije linije, obrambenoj i napadačkoj, nema boljih izbora od onih koji su participirali protiv »modrih«.


No, zato postoji neizvjesnost oko sastava u kojem će igrati Rijeka, što je važan detalj za samu pripremu utakmice. Iza Riječana je naporan susret protiv Aberdeena, ali i loše iskustvo iz Velike Gorice kada je njihov trener Igor Bišćan odlučio rotirati momčad.


– Prvo želim čestitati Rijeci na prolasku u play-off Europske lige. Što se tiče našeg međusobnog ogleda, živimo u određenoj neizvjesnosti jer ne znamo kakva će nas momčad Rijeke dočekati. Koja nam se god momčad Rijeke bude suprotstavila čeka nas zahtjevna utakmica. Imaju oni i širinu, a o kvaliteti njihove momčadi ne treba previše trošiti riječi jer o tome govore njihovi rezultati. Praktički je ista ta momčad prošle sezone osvojila Kup i stoga zaslužuju respket – smatra trener bijelo-plavih.


Respekt je uvijek dobro došao, no Osijek je također dobar i zato se na Rujevici ne treba postaviti defetistički. To se ne očekuje od momčadi čiji su planovi vezani za visok plasman.