Rijeka vs. Aberdeen

DVOBOJ GOLGETERA Rijeka ima svojega Sama Cosgrovea, neka Škoti brinu o Antoniju Mirku Čolaku!

Portal Novilist.hr

Antonio Mirko Čolak/Foto Arhiva NL

Antonio Mirko Čolak/Foto Arhiva NL

Možda je Cosgrovea najbolje čuvati tako što će ga se udaljiti od vlastitog kaznenog prostora, a to se može napraviti tako što će se u njedra škotske obrane gurnuti riječki Sam Cosgrove - Antonio Mirko Čolak. Napadač Rijeke je pogocima i asistencijama protiv Slaven Belupa pokazao da ulazi u sjajnu proljetnu formu. Treba to iskoristiti i natjerati McInnesa da uoči uzvrata više razmišlja o Čolaku nego Bišćan o Cosgroveu uoči večerašnje utakmice!



RIJEKA Na Rujevici se posljednjih dana intezivno bave prvim napadačem Aberdeena Samom Cosgroveom. Igrač, koji je ove sezone u sjajnoj golgeterskoj formi definitivno zaslužuje posebno pažnju, ali ne do te mjere da mu se posvećuje toliko medijskog prostora!


– Sigurno da će biti određenih savjeta za stopere i za čuvanje Cosgrovea. Ovo je za nas neko novo iskustvo. Ovo su dečki koji su od malena naučili igrati na određeni način. On je izuzetno visok i svi oko njega koriste ono što donosi momčadi. Sve lopte koje dolaze prema njemu dolaze s određenim razlogom. No to je cijela jedna priča, ne radi se samo o Cosgroveu nego i o puno igrača oko njega imaju specifičan stil svojim kretnjama. Protivnik je specifičan i dobro je znati i napraviti najbolju moguću pripremu za ono što nas čeka i onda dati sve od sebe – rekao je Igor Bišćan, trener Rijeke, na presici upitan za prvoga napadač Aberdeena.


Bišćan je igrao na otoku i naravno da treba uvažavati njegove savjete i razumijeti kada s posebnim poštovanjem govori o napadaču koji predvodi napad Aberdeena, no je li baš “Big Sam” toliko velik i moćan da zaslužuje toliko medijske pompe?




Na Rujevici i prije toga na Kantridi su znali igrati puno moćniji i kvalitetniji napadači od Cosgrovea pa se nisu naigrali kraj stopera Rijeke. Neki od  njih nisu bili ništa kvalitetniji od Župarića i društva. Uostalom, Dario je igrao u Serie A, Escoval odrastao u Benfici, Punčec godinama čuvao teške centarfore po njemačkoj Drugoj ligi, a Velkovski je kroz nastupe za Makedoniju igrao protiv mnogih europskih napadača, kvalitetnijih i poznatiji od napadač koji je do dolaska u Aberdeen zabio tek jedan seniorski pogodak u nižim engleskim ligama!


Možda je Cosgrovea najbolje čuvati tako što će ga se udaljiti od vlastitog kaznenog prostora, a to se može napraviti tako što će se u njedra škotske obrane gurnuti riječki Sam Cosgrove – Antonio Mirko Čolak. Napadač Rijeke je pogocima i asistencijama protiv Slaven Belupa pokazao da ulazi u sjajnu proljetnu formu. Treba to iskoristiti i natjerati McInnesa da uoči uzvrata više razmišlja o Čolaku nego Bišćan o Cosgroveu uoči večerašnje utakmice!