Presica Aberdeena

DEREK MCINNES: Rijeka je lagani favorit, sretan sam što Igor Bišćan neće zaigrati…

Denis Frančišković

Derek McInnes/Foto R. BRMALJ

Derek McInnes/Foto R. BRMALJ

Rijeka je lagani favorit, ali bila je i prije četiri godine pa smo vidjeli kako je završilo. Spremni smo na sve izazove i učinit ćemo sve da prođemo dalje. Gledao sam Rijeku i vidio tehnički jako dobro potkovane igrače, igrače koji su i fizički jako dobro pripremljeni - naglasio je trener 



RIJEKA Brojna delegacija Aberdeena, pojačana popriličnim brojem predstavnika medija uoči večernjeg treninga Rijeke obišla je Rujevicu. Istina, zdanje je daleko od njihovog čuvenog Pittodrie stadiona, prvog potpuno natkrivenog u Velikoj Britaniji koji prima 21 tisuću gledatelja, no Škotima se svidio Rijekin kamp s kojeg puca pogled na Kvarner i slika predvečerja u kojoj se sljubljuju more i kopno. A po dolasku na Rujevicu igrači Aberdeena tek su osjetili travu glavnog travnjaka, trenirali nisu… Jedini trening odradili su prije polaska za Hrvatsku.


A na »presici« trenera Dereka McInnesa najvažnija tema bio je branič Scott McKenna koji je posljednjih dana uzburkao klupsku atmosferu mogućim odlaskom u trenutku dok momčad želi izboriti grupnu fazu Europske lige. McKenne je, naime, zatražio od kluba mogućnost da karijeru nastavi u Nottingham Forestu ili QPR-u koji su itekako zanimljivi za njegove usluge za koje su spremni platiti oko tri milijuna funti. Klub je odbio takvu mogućnost nadajući se puno izdašnijem iznosu.


– Dok god je McKenna član Aberdeena, očekujem od njega da bude pravi, pokaže najbolje lice i bude u službi ekipe. Odličan je igrač, dobar dečko i imam simpatije za njegovu situaciju, ali sada jako računam na njega. Ako ne sada, već će on napraviti kvalitetan transfer – ustvrdio je McInnes i dodao kako se momčad dobro spremila za ovu utakmicu koja im je jako bitna, a dok netko ne kaže drugačije, računa na sve igrače koji su u kadru. Priznao je i da je malo razočaran pa i frustriran situacijom jer su se pojavile neke nove ponude uoči utakmice…




Pokušao je potom malo usporediti sadašnju i prijašnju situaciju 2015. godine kada je također vodio Aberdeen.


– Sada je ovo sasvim druga situacija, posebno kod Rijeke koja ima nove igrače i novog trenara. Onda smo na Kantridi u prvoj utakmici ostvarili odličan rezultat koji je stigao u pravom trenutku jer je velik uspjeh bio pobijediti jednu takvu momčad kao što je tada bila Rijeka. Ona je tada imala zapažene rezultate ne samo u Hrvatskoj, nego i u euro natjecanjima. I nakon 0:3 upozoravao sam da još uvijek nije sve gotovo što se i pokazalo. Rijeka je i u uzvratu bila jako opasna, ali na sreću ipak smo prošli dalje. Sada je vrlo malo igrača ostalo u obje momčadi, a nama će trebati jako dobra i hrabra igra za dobar rezultat.


Potom je pohvalio domaću ekipu i okrenuo »pilu napako«. Na Rijeku je prebacio lopticu laganog favorita…


– Rijeka je lagani favorit, ali bila je i prije četiri godine pa smo vidjeli kako je završilo. Spremni smo na sve izazove i učinit ćemo sve da prođemo dalje. Gledao sam Rijeku i vidio tehnički jako dobro potkovane igrače, igrače koji su i fizički jako dobro pripremljeni – naglasio je McInnes.


A zatim i otkrio jednu zanimljivost…


– Nisam znao da je Bišćan trener Rijeke sve do ždrijeba. Ali sjećam ga se kao sjajnog igrača koji je napravio veliku karijeru. Sretan sam što neće zaigrati večeras, ha, ha… – u šali je zaključio McInnes.