Pripreme na Rujevici

Čolaku dijagnosticirana ruptura mišića, Maleš ni na nebu ni na zemlji…

Ivan Volarić

Poučen lošim iskustvima nekih drugih igrača (Benko...), Maleš je zatražio od Kineza bankovnu garanciju da će sve ono što mu jamče ugovorom biti isplaćeno



Kao što se i pretpostavilo, »magnet« je pokazao rupturu na ozlijeđenom mišiću lista napadača Antonija Mirka Čolaka. Dobro je da ruptura nije velika, srećom da je igrač stao s treningom čim je osjetio bol pa nije došlo do dodatnog pucanja mišićnih vlakana. Slijedi fizikalna terapija pa postupni ulazak u trening prije povratka na teren. Budući da je riječ o uvijek posebno osjetljivim ozljedama mišića, teško je prognozirati koliko će vremena trebati Čolaku da se stavi na raspolaganje treneru Matjažu Keku.


Prema nekim najoptimističnijim prognozama, neće ga biti na travnjaku deset do 15 dana. Dakle, u najboljem raspletu situacije možda će biti na raspolaganju za posljednje test utakmice u Portugalu. One malo manje optimistične prognoze sugeriraju da će Čolak preskočiti sve pripremne oglede ove zime i da će ga trener »bijelih« biti prisiljen uigravati kroz prvenstvene oglede, odnosno prijateljske utakmice u tjednu između službenih obveza. 


Maleš ni na nebu ni na zemlji…


Mate Maleš još uvijek je na Rujevici, iako je prema svim predviđanjima kapetan Riječana trebao već odavno »odletjeti« prema redovima kineskog superligaša »Daliana«.




Dogovor je između klubova i kluba i igrača postignut odavno, no problem je navodno nastao kada je iskusni veznjak, poučen lošim iskustvima nekih drugih igrača (Benko…), zatražio od Kineza bankovnu garanciju da će sve ono što mu jamče ugovorom biti isplaćeno. Dok ne stigne garancija, Maleš je »ni na nebu ni na zemlji«. Niti je otišao niti ostao da ga Kek može u miru pripremati i uigravati s momčadi. Bilo bi dobro da se ova priča raščisti do kraja tjedna, odnosno polaska momčadi na portugalske pripreme. I za »Rijeku« i za njezina zaslužna igrača.