I što sad?

Bišćan nemoćno priznao: “Količina ozljeda nije normalna i ne znamo zašto nam se to dešava…”

Kristian Sirotich

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Na kraju ćemo možda i mi objaviti plan treninga i ono što se i kako radi da ne bi ispalo da nešto skrivamo, ali u ovom trenutku nema puno koristi od toga jer vrijeme unatrag vratiti ne možemo - kaže trener Rijeke.



RIJEKA  Izraz lica Igora Bišćana po dolasku u press centar rujevičkog stadiona odmah je rekao sve. Čovjek, jednostavno, nije bio zadovoljan bodom iz Jadranskog derbija, što je odmah na startu svog obraćanja novinarima jasno i glasno priznao.


– Ovo je lagano razočarenje – priznao je trener Rijeke pa nastavio s uobičajenom blic analizom utakmice. – Mislim da smo imali dovoljno prigoda da postignemo taj drugi pogodak, koji bi vjerojatno prelomio utakmicu na našu stranu. Međutim, mi to nismo napravili, nekako smo nakon toga previše dopustili Hajduku da preuzme kontrolu igre, približili su se našem golu, nikako se u tom periodu igre nismo uspjeli odhrvati pritisku i postigli su nam pogodak. Na kraju njima dovoljan za bod. Derbi je bio dobar, pun zbivanja, gledatelji na tribinama mogli su uživati. Ne mogu puno toga zamjeriti svojim nogometašima, odigrali su ozbiljnu utakmicu, ali već se nekoliko puta u posljednje vrijeme ponovilo da nam nedostaje koncentracije, malo kvalitete u momentima kada se lomi utakmica da bismo je lakše uspjeli privesti kraju, a mi to ne uspijevamo. I onda se moramo zadovoljiti bodom. A bod nije bio ono za što smo igrali i čemu smo se nadali – iskren je bio Igor Bišćan, igrači kojega su vidno pali u nastavku utakmice, što automatski za sobom povlači i pitanje jesu li Riječani spremni za kvalitetan ritam svih devedeset minuta.


Velkovski


– To pitanje uvijek se može postaviti. Moguće da jednostavno nismo uspjeli u kontinuitetu biti na fizičkom nivou na kojem smo trebali biti, a nogometaši Hajduka su, kako se utakmica bližila kraju, počeli sve više i više riskirati. Međutim, nakon propuštenih prigoda mi smo se nesvjesno povukli, a to je psihološki utjecalo na nas. S druge strane, imali smo opet dva, tri igrača koja nisu u optimalnoj formi i koja smo držali na terenu duže nego što smo trebali i planirali jer smo imali tu prisilnu zamjenu početkom utakmice. Splet okolnosti, sigurno i fizički pad utjecali su na našu igru. Jednostavno, prolazimo kroz taj period koji će nas očvrsnuti, ako budemo znali reagirati kako treba, ili će nas staviti u probleme, ako ne budemo reagirali kako treba. Dakle, to će biti dobar test za nas da vidimo kakvi smo u ovom trenutku – nastavio je trener Rijeke, koji se morao suočiti i s pitanjem ozljede mišića Darka Velkovskog, četvrtog u tom crnom nizu nakon Ivana Tomečaka, Zorana Kvržića i Antonija Mirka Čolaka.




– Jednostavno. Darko Velkovski nije bio s nama ovih desetak dana. I pritom je igrao dvije utakmice. I nakon dugo vremena što je igrao dvije zahtjevne utakmice bio je kritičan. Opet se može tražiti naša odgovornost i nije problem da li mi bježimo od toga. No, kada se vratio iz reprezentacije nije previše trenirao i ti treninzi nisu bili visokog intenziteta, a imao je i dva dana odmora da se spremi što bolje za utakmicu. Međutim, igrači koji nisu igrali duže vrijeme kad uđu u ritam postanu riskantni za takve ozljede. Tako se desilo i sa Čolakom i sa Kvržićem, samo što smo tada imali ritam kakav smo imali, protivnike kakve smo imali i nismo imali adekvatne zamjene. A dečki se potroše. Na kraju ćemo vidjeti, sve te ozljede su sigurno znakovite, ali nekako sam potpuno miran po pitanju planiranja treninga, tako sam radio od prvog dana, a ponešto o fizičkoj pripremi znam i iz igračkih dana. Treninzi su adekvatni trenutku u kojem se nalazimo i po tom pitanju nemam nikakve dvojbe – dodao je Bišćan, koji je morao i pojasniti na što točno misli kada kaže da su ozljede »znakovite«.


Nema odgovora


– Količina ozljeda sigurno nije normalna, ali analizirali smo situaciju i nismo našli konkretan zaključak zašto nam se to dešava. Mi sada možemo nagađati da je ovako ili onako, ali činjenica je da su ozljede tu. Na kraju ćemo možda i mi objaviti plan treninga i ono što se i kako radi da ne bi ispalo da nešto skrivamo, ali u ovom trenutku nema puno koristi od toga jer vrijeme unatrag vratiti ne možemo. Iskreno, ja bih trenirao još jače, jer mislim da to našim igračima nedostaje. Ako se misliš razvijati mislim da moraš jako trenirati – pokušao je pojasniti trener »bijelih«, koji je za kraj svog nastupa pred novinarima nakon Jadranskog derbija odlučio prokomentirati i nastup Franka Andrijaševića, povratnika u riječku momčad i, očito je, velikog pojačanja za Riječane.


– Franko je pokazao puno, pokazao je klasu, pokazao je da će biti igrač na kojega ćemo se moći u velikoj mjeri osloniti. Drago mi je da je uspio izdržati 90 minuta što nije bilo planirano, po tom bi se moglo zaključiti da je u sasvim solidnom stanju i da mu neće biti problem uhvatiti optimalnu formu – zaključio je Igor Bišćan.