Jedino upitno

“Bijeli” još čekaju hoće li u Europsku ligu krenuti iz 2. ili 3. pretkola

Ivan Volarić

Snimio Vedran Karuza

Snimio Vedran Karuza



Remi sa »Zagrebom« ugasio je i one teoretske šanse za osvajanjem naslova pa je sada na Rujevici ostalo neodgovoreno samo jedno pitanje: hoće li »bijeli« u europska natjecanja ovoga ljeta iz drugoga ili trećega pretkola Europske lige.


To ovisi o ishodu finala Kupa Hrvatske. Ako »Slaven Belupo« iznenadi »modre« Riječani će kao drugoplasirani u drugo, a ako »Dinamo« osvoji duplu krunu krenut će sa svojim euro-ispitima nešto kasnije, u trećem pretkolu.


Drugo pretkolo igra se 14. i 21. srpnja, a treće 28. srpnja i 4. kolovoza. »Rijeka« će u ždrijebu oba pretkola biti nositelj, a postoji određena šansa i da bude nositelj i u ždrijebu play offa EL, odnosno posljednjem pretkolu uoči ulaska u skupine.




Osim što iščekuju rasplet finala Kupa na Rujevici su spremni i za dolazak UEFA-ine delegacije. Rujevica zadovoljava kriterije igranja u drugom i trećem pretkolu, no za igranje skupina i play off-a nedostaje oko dvije tisuće mjesta za navijače.


Postoje realne pretpostavke da će UEFA, kao i u slučaju Kantride, koja ima niz nedostataka, napraviti iznimku i dopustiti »Rijeci« privremeno igranje na Rujevici.