Nema očajavanja

Andrej Prskalo: ‘Pula nam je dobra škola, ali odužit ćemo se navijačima za svu ljubav’

Orlando Rivetti

Andrej Prskalo, Foto: D. LOVROVIĆ

Andrej Prskalo, Foto: D. LOVROVIĆ

Svaka čast Splićanima, pokazali su karakter i veliko srce. Imali smo plus sedam na zlatnom pladnju, ali i plus pet je lijepa prednost. Nećemo očajavati. Pula je dobra škola. Na Drosini je bilo kao da smo na Rujevici, ali... Hvala navijačima – kaže Prskalo



RIJEKA – U prosincu prošle godine na Rujevici je spriječio remi. Rijeka je Istranima uzela dva boda jednim pogotkom. Dobro je Andrej Prskalo branio na pulskom stadionu Aldo Drosina, ali udarac s bijele točke bio je neuhvatljiv. Riječani su navalili, posljednjih pola sata bio je to desant na pulska vrata, ali lopota nije pronašla put do mreže. Dobro je branio Riječanin s Viškova, Ivica Ivušić. Sudbina! Više od 2.000 navijača Rijeke veselo je putovalo do Pule, jer Dinamo je (iz)gubio od Hajduka u Maksimiru, u povratku grč u želucu. Za krajnji ishod krivi su Riječani, zapucali su previše toga, koliko su zaslužni i Puljani, bili su organizirani veoma dobro… Marijo Tot je nekada bio trener Rjeke u tandemu s Rubčićem, s Rijekom imaju veze, ili su imali – Solomon, Paracki, Miloš, Ivušić, Stepčić…


Za Istru je četiri godine branio Andrej Prskalo. Danas jedna od najčvršćih karika riječkog lanca.


– Emotivno sam prazan. Odradio sam jutarnji trening. Svjesni smo da smo mogli zgrabiti sve i otići na plus sedam bodova u odnosu na Dinamo. Po igri smo to zaslužili, ali golovi se zbrajaju.


Ivušić je kvalitetan vratar




Imali ste nekoliko dobrih intervencija, dok je na drugoj strani Ivušić zaustavio nekoliko veoma teških lopti, počevši od one Bezjakove u petoj minuti, koja je mogla usmjeriti utakmicu u drugom smjeru?


– Ivušić je pokazao da je riječ o kvalitetnom vrataru. Držao je svoju momčad u igri, sigurno je za najzaslužniji za osvojeni bod. Rekao bih da smo prosuli dva boda.


Hajduk vam je prije toga priredio lijep dar, svladao je Dinamo usred Maksimira?


– Svaka čast Splićanima, pokazali su karakter i veliko srce. Imali smo plus sedam na zlatnom pladnju, ali i plus pet je lijepa prednost. Nećemo očajavati. Znamo koliko vrijedi, što možemo i gdje želimo stići. Puski bod neka bude poticaj za dalje… Dinamo mora trčati za nama.


Što u subotu nije valjalo na stadionu Drosina?


– Kada se ostvariš cilj sve je podložno analizi, ali mislim da je jedini problem bio u padu koncentracije kod završnog udarca. Imali smo dvadeset udaraca prema golu Ivušića. Od toga deset u okvir. Takve su to utakmice, lopta ne sluša, a imamo vrhunske napadače. Četiri igrača koji su zabili 40 golova ove sezone. Andrijašević i Gorgon 25!


Osijek sutra i Inter u subotu su dvije utakmice na Rujevici u kojima je remi zabranjen?


– Pula je dobra škola. Sada plus pet moramo braniti pobjedama. Iz utakmice u utakmicu. Maksimalno koncentrirani uz podršku navijača. Na Drosini je bilo kao da smo na Rujevici, ali… Hvala navijačima. Odužit ćemo se za svu ljubav.


Liga prvaka


Do Maksimira u posljednjem kolu ima još šest utakmica, od toga četiri na Rujevici, Osijek, Inter, Hajduk i Cibalia, i dvije na gostovanjima, Lokomotiva i Slaven Belupo?


– Dvije tvrde kosti su Lokomotiva i Slaven Belupo, ali put do naslova nikad nije vodio kroz ružičnjak. Pula se ne smije ponoviti. Svakoj utakmici moramo pristupiti kao da je finale Lige prvaka. Kao da je zadnja.


Puljani su se borili za sebe?


– Dečki su se borili za sebe i svoj kruh. Sve je bilo korektno. Utakmica i sjajan ambijent u koreografiji Armade. Nedostajao je samo taj jedan gol. Vjerujte, nama je najteže.


Rijeka može dobiti sve do kraja?


– Ne volim unaprijed upisivati bodove, vjerujem u svoju ekipu, napravit ćemo dobar rezultat. Ono što se od nas očekuje.


Je li pobjeda Hajduka utjecala na igru Rijeke?


– Ne možeš pobjeći od toga, jače je to od nas… Htjeli smo puno, uzeli smo samo bod. Ali, ne brinite, ugodno se osjećamo na plus pet!