Napadač Rijeke

ANTONIO MIRKO ČOLAK Prošle sezone bili smo najefikasnija momčad, a bit ćemo još bolji

Orlando Rivetti

ŽIVI U BAJCI – Antonio Mirko Čolak / Snimio Silvano JEŽINA

ŽIVI U BAJCI – Antonio Mirko Čolak / Snimio Silvano JEŽINA

Dobili smo neke nove igrače, samo da se uklope u naš sustav igre i bit ćemo – jaki! Ekipa smo. Svako je spreman trčati za drugoga. Brzom igrom stižemo u završnicu akcije s nekoliko dodira lopte – kaže Čolak



RIJEKA   Vrata i Fužine »vrata su Rijeke«. Pola sata vožnje autocestom i i vreli gradski asfalt zamijenili ste goranskom šumom. Nogometaši Rijeke sedam su godina redoviti gosti. Nekada je to bila baza, dok nije izgrađena Rujevica, ali tradicija se nastavlja.


Ako »zakuha« u srpnju, trener Matjaž Kek razmišlja o poslijepodnevnim treninzima u – Vratima. Riječani će danas zaključiti pripreme, ujutro održati trening, navečer odigrati utakmicu protiv malteškog Balzana na pomoćnom terenu kampa na Rujevici.

Antonio Mirko Čolak, njemački Hrvat rođen u  Ludwigsburgu, na svojim je prvim »šumskim pripremama«. Oduševljen je ambijentom. Trening, odmor, koncentracija na rad i – gledanje tv-a  kako zabija njegov idol, Diego Costa. Čolak navija za Hrvatsku i sanja »kockasti dres«. Rijeka je idealna odskočna daska, klub za afirmaciju.


U proljetnom nastavku postigli ste šest golova uz  pet asistencija?




– Ispravak. Šest i šest! Zadovoljan sam učinkom kao i činjenicom da sam se brzo uklopio. Bili smo sjajna ekipa u drugom dijelu sezone. Osvojeni bodovi, a nitko nije bio bolji od nas, najbolje govore o tome. Moj je cilj samo jedan, više i više… Raditi za ekipu, zabijati i osvajati bodove.


Izazov


U čemu ste  mogli biti bolji?


– Nedostajalo mi je malo mirnoće. Mogao  sam na svom kontu imati osam, deset golova, ali za početak ne mogu biti nezadovoljan. Nova sezona je pravi izazov.


Hajduku ste zabili dvaput, prekrasan pogodak na Rujevici, poput Van Bastena?


– Lijepo ga je bilo pogledati, ali meni je ipak najvažnije da smo pobijedili. Kolektivni učinak je uvijek ispred osobnog zadovoljstva. Zabio sam i na Poljudu. Hajduk mi leži… Neka se tako nastavi i u trećem kolu nove sezone na Rujevici.


Pamtite i isključenje na Poljudu?


– Zaboravio sam ga, jer znam da ga nisam zaslužio. Jedino mi je žao što zbog toga nisam mogao igrati protiv Dinama.


Sedam pobjeda na Rujevici u proljetnom nastavku?


– Neosvojiva utvrda. Otkako sam došao na Rujevici znam samo za pobjede. Sjajan je ambijent, na krilima veličanstvenih navijača rušili smo suparnike. Neka se tako nastavi. Imamo momčad koja se zna nametnuti, odigrati agresivno, brzo osvojiti izgubljenu loptu… Bit će veselo u gostima.


Europski izazov?


– Čekamo ždrijeb. Pripremamo se za novu sezonu, za HNL i kvalifikacije za Europsku ligu. Bit ćemo spremni odgovoriti zadatku bez obzira na to tko će biti s druge strane.


Borba za vrh


Može se Rijeka umiješati u borbu za prvo mjesto s Dinamom?


– Naravno. To nam je cilj i zadatak. Prošle sezone su nam zamalo utekli… Dobili smo neke nove igrače, samo da se uklope u naš sustav igre i bit ćemo – jaki!


U čemu je snaga Rijeke?


– Ekipa smo. Svako je spreman trčati za drugoga, pomoći. Brzom igrom stižemo u završnicu akcije s nekoliko dodira lopte.


Napadači Puljić, Heber, Kvržić, Gorgon, Acosty, Črnic…?


– Ofenzivno smo dinamitno jaki. Prošle smo sezone bili najefikasniji, bit ćemo još bolji. Ofenzivna igra je potvrda kvalitete.  


Diego Costa?


– Čvrst i jak. Sviđa mi je kako je zabio prvi gol Portugalu.


Koliko golova želite u novom prvenstvu?


– Što više… I asistencija.


Što vam je bilo najljepše od dolaska?


– Cijeli klub, grad, navijači.. Sve mi se sviđa. Živim u bajci, ne može biti bolje. Sretan sam čovjek.