Mali nogomet

Lošinjanima naslov na dvoranskom prvenstvu Rijeke

Denis Frančišković

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

»Lošinj« je u seniorskom finalu s 3:2 pobijedio Halubjane na penale nakon što je susret završio 1:1. Robert Brdar najbolji igrač, Siniša Jovanović strijelac i Moreno Milenković vratar



RIJEKA  Seniori »Lošinja« pobjednici su Dvoranskog prvenstva grada Rijeke u malom nogometu nakon što su u srijedu navečer u Dvorani mladosti u finalnom dvoboju bili bolji od »Halubjana« 3:2 poslije izvođenja penala, a nakon što je susret u regularnom tijeku završio bez pobjednika (1:1). Halubjani su rano poveli golom Kovačlije, isprva bili bolji suparnik, ali kako je vrijeme odmicalo »Lošinj« je bio sve opasniji, Brdar je poravano i odveo finale u neizvjestan rulet.


A u njemu, Cianci je u posljednjoj seriji zabio, a Miletić promašio za veliko slavlje otočana koji su tako na tronu zamijenili »Lokomotivu«. U susretu za treće mjesto »Vinodol« je pobijedio »Naprijed« 4:3. Najbolji strijelac prvenstva je Siniša Jovanović (Lokomotiva), igrač Robert Brdar (Lošinj), a vratar Moreno Milenković (Halubjan).


Posljednji dan donio je niz dobrih utakmica i solidno popunjene tribine, a šlag večeri bilo je finale najmlađih (U-8) kategorija u kojem je »Rijeka« nakon preokreta pobijedila »Drenovu« 2:1.




– Bio je super, jako puno utakmica, čak 455 u 16 dana i u 12 dobnih kategorija. Igrale su 202 momčadi, a na terenu je bilo blizu tri tisuće igrača, od kojih 2.500 mladih. Ideja je da turnir bude što više dječji i naravno uvijek s humanom notom – rekao je Damir Kraljić ispred organizatora.  



Finale seniora: Lošinj – Halubjan 3:2 – penali (1:1). Dvorana mladosti. Gledatelja 500. Strijelci: 0:1 Kovačlija, 1:1 Brdar. Penali: 2:1 Radman, 2:2 Štimac, Brdar – Milenković brani, Šanfel – promašaj, 3:2 Cianci, Miletić – promašaj. LOŠINJ:  Radman, Mrvac, Malinić, Jergović, Kauzlarić, Blašković, Mance, Brdar, Stipanov, Cianci, Francetić, Nicoletti. HALUBJAN: Milenković, Štimac, Štanfel, Samardžija, Mrvčić, Miletić, Kovačlija, Kinkela, Šanjug, Miočić.


Prvenstvo je imalo i humanitarni notu, iznos od 14.850 kuna bit će transferiran za Dječju bolnicu Kantrida, odnosno njegovom Odjelu za kirurgiju uime kojeg je simboličan ček primio Harry Nikolić.


Rezultati U-17, polufinale: Jadran – Lovran 3:0, Krk – Rijeka 2:7. Za 3. mjesto: Lovran – Krk 0:2. Finale: Jadran – Rijeka 0:4.


U-15, četvrfinale: Grobničan – Orijent 4:0, Pomorac – Naprijed 2:1, Lokomotiva – Opatija 2:1, Doker – Rijeka 1:6. Polufinale: Grobničan – Lokomotiva 3:2 (1:1), Pomorac – Rijeka 3:4 (1:1). Za 3. mjesto: Lokomotiva – Pomorac 3:4 (3:3). Finale: Grobničan – Rijeka 2:3 (0:0).


U-8, za 3. mjesto: Gorovo – 1. gol 3:6. Finale:  Drenova – Rijeka 1:2.