Pojačanje

“Škrljevo” jače za 21-godišnjeg krilnog igrača Marka Šarca

Zlatko Horvat



RIJEKA Marko Šarac, 21-godišnje krilo visoko 204 centimetra, novi je član »Škrljeva«. Šarac je dobio raskid ugovora s »Alkarom«, za koji je u 11 odigranih utakmica ove sezone, imao prosjek od 6.4 poena.


– »Škrljevo« me zvalo još na početku sezone, želio me dovesti trener Damir Rajković, koji mi je bio izbornik prošloga ljeta u U-20 reprezentaciji, kada smo se vratili u A diviziju. Zadovoljan sam, potpisao sam na sezonu i pol – kaže Marko Šarac, koji je jučer odradio prvi trening s novom momčadi.


Iz sastava »Alkara«, koji se grčevito bori za ostanak, a stvar je dodatno pogoršao poraz od »Kaštela«, Šarac je došao u momčad koja traži što bolje mjesto u doigravanju.– Dvoumio sam se uoči sezone, ostao sam doma iz privatnih razloga. Sada je i to riješeno. Mislim da ću u »Škrljevu« imati veću priliku. Pokazalo se da je ostanak bio pogreška.

Trener Damir Rajković dobio je još malo centimetara pod košem. Prvu utakmicu u novom dresu Šarac će odigrati u subotu u Mavrincima, kada »Škrljevo« dočekuje »Šibenik«. Prva utakmica i odmah pred – televizijskim kamerama. Za »Škrljevo« to je vrlo važna utakmica, pobjeda ih ostavlja u utrci za vrlo visokim mjestom u regularnom dijelu prvenstva.




Šarac je treći i posljednji igrač doveden u zimskom prijelaznom roku, poslije graditelja igre Domena Janca i Davida Ušića.