Košarkaške kvalifikacije

Skelin objavio popis kandidata za Nizozemsku i Italiju

Hina

Ivica Skelin, Foto: D. JELINEK

Ivica Skelin, Foto: D. JELINEK

Izborniku Skelinu će u stručnom stožeru pomagati Dražen Orešković, Ivan Velić i Vladimir Krstić, a Jurica Šango će brinuti za fizičku pripremu naših košarkaša



Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacija Ivica Skelin objavio je popis od 16 igrača koji će kandidirati za utakmice protiv Nizozemske u gostima (24.11.) i protiv Italije u Zagrebu (26.11.), kojima će naši košarkaši otvoriti nastup u prvom krugu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.


Od vanjskih igrača na popisu su Dominik Mavra (MZT), Toni Katić (Cedevita), Josip Bilinovac (Cibona), Filip Krušlin (Cedevita), Krunoslav Simon (Anadolu Efes), Roko Badžim (Petrol Olimpija), Jakov Mustapić (Krosno, Poljska), Domagoj Bošnjak (Cibona), Luka Božić (Zadar), Ivan Ramljak (Cedevita), Tomislav Zubčić (Trabzonspor) i Boris Barać (Nymburk, Češka), a od unutarnjih Željko Šakić (U-BT Cluj-Napoca, Rumunjska), Miro Bilan (Strasbourg), Darko Planinić (Dinamo Sassari) i Josip Sobin (Anwil Wloclawek, Poljska).


Izborniku Skelinu će u stručnom stožeru pomagati Dražen Orešković, Ivan Velić i Vladimir Krstić, a Jurica Šango će brinuti za fizičku pripremu naših košarkaša.


Iz Hrvatskog košarkaškog saveza su priopćili da će detalje o terminu okupljanja reprezentativaca i daljnjim planovima izvijestiti u petak. U istom priopćenju stoji da će se Krunoslav Simon reprezentaciji priključiti 25. studenoga u Zagrebu, dan prije utakmice s Italijom, koja će biti odigrana 26. studenoga u KC Dražen Petrović, s početkom u 18 sati.Dva dana prije Nizozemska će Hrvatsku ugostiti u Alemereu, gradu udaljenom 30 kilometara od središta Amsterdama, a početak dvoboja je u 20 sati.

Osim Italije i Nizozemske, u skupini D nalazi se još i Rumunjska. Prvi krug se igra u tri kvalifikacijska ciklusa od po dvije utakmice (studeni 2017., veljača i lipanj 2018.), a tri najbolje reprezentacije će izboriti pravo nastupa u drugom krugu u koji će prenijeti rezultate iz prve faze natjecanja.