NBA liga

Šarićevih devet poena u porazu Minnesote, Hezonja ubacio osam poena

Hina

Mario Hezonja (New York)/Foto REUTERS

Mario Hezonja (New York)/Foto REUTERS



NEW ORLEANS Sinoć su na terene NBA od hrvatskih košarkaša istrčali Dario Šarić, Mario Hezonja, Dragan Bender i Ante Žižić i oni su u porazim svojih momčadi upisali skroman učinak. 


Minnesota Timberwolves Darija Šarića su u gostima doživjeli poraz od New Orleans Pelicansa 117-122, a hrvatski je reprezentativac u 25 minuta zabio devet koševa (šut iz igre 2/6, trice 1/1) upisavši pritom tri skoka, jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu.


Pelicansima je pomogao Anthony Davis koji je zaigrao nakon tri tjedna pauze i sinoć je ubacio 32 koša i ugrabio devet skokova. Jrue Holiday je dodao 27 pena, a Kenrich Williams 19. Kod Minnesote je opet najbolji pojedinac bio Karl-Anthony Towns sa 32 ubačaja.




I Phoenix Suns su upisali poraz, 13. zaredom, iako su vodili sa čak 17 koševa u prvoj četvrtini, od njih su bolji sa 117-107 bili Golden State Warriorsi koje je predvodio Klay Thompson sa 25 koševa.


U redovima Phoenixa najbolji je bio Kelly Oubre Jr. koji je također ubacio 25 koševa, a Dragan Bender je utakmicu započeo u prvoj petorci i upisao učinak od dva koša (šut iz igre 1/5, trice 0/4), šest skokova i pet asistencija u 18 minuta.


Cleveland Cavalierse su sa 119-106 nadigrali domaći Washington Wizards,a Ante Žižić je na terenu proveo 17 minuta zabivši u tom vremenu šest koševa (šut iz igre 3/4) uz jedan skok i jedan blok.


Bobby Portis je bio najučinkovitiji kod Washingtona sa 30 koševa, dok je Bradley Beal dodao 25 koševa i 13 asistencija. Collin Sexton i Jordan Clarkson su predvodili Cleveland sa 27, odnosno 24 ubačaja.


Detroit Pistons su kod kuće sa 120-103 svladali New York Knickse Marija Hezonje kojima je to 15. uzastopni poraz.


Pobjedničku momčad predvodio je Andre Drummond sa 29 koševa i 20 skokova, a Blake Griffin je ubacio 26.


Kod Knicksa najbolji je bio Dennis Smith Jr. sa 31 košem, a Hezonja je u 33 minute zabio osam koševa (šut iz igre 3/11, trice 0/2) i ugrabio sedam skokova te dodao jednu asistenciju i dvije ukradene lopte.