Lijepe najave

Robert Jurković: Cilj je povratak Kvarnera 2010 u Premijer ligu

Igor Duvnjak

Čelnici Kvarnera 2010. puni su optimizma/I. TOMIĆ

Čelnici Kvarnera 2010. puni su optimizma/I. TOMIĆ

elimo ostvariti povratak u Premijer ligu, želja je to svih nas, trenera i igrača. To nije nikakva kurtoazija, imamo veliki potencijal. Naravno, put do visokih ciljeva nije lak, liga će biti jača za pet kvalitetnih klubova, konkurencija će nam biti itekako žestoka - kaže trener riječkih košarkaša



RIJEKA Na Nafti, u tradicionalnoj bazi riječke košarke, gdje su se desetljećima odgajali naraštaji velikih igrača i na čiji su teren istračavale legende poput Kreše Ćosića, Nikole Plećaša te riječkih vedeta Milana Miličevića, Milana Grabovca i Željka Morela i brojnih drugih asova raznih generacija, »Kvarner 2010« je održao usred kolovoške žege pressicu prožetu ružičastim tonovima, koji će velikim ljubiteljima ovog sporta u gradu pružiti veće osvježenje od toliko traženik klima uređaja.


Pred novinare je izašla brojna ekipa, znano trenersko ime i povratnik za kormilo momčadi Robert Jurković, sportski direktor Marko Šamanić, Slaviša Bradić iz Riječkog sportskog saveza, Zoran Oštrić, nekadašnji vrsni igrač a sada tajnik Riječkog košarkaškog saveza, Eugen Tončinić, nekadašnji zapaženi košarkaš, trener u »Kastvu« s kojim je uspostavljena željena i nužna suradnja i čovjek koji će voditi »Kvarnerove« juniore, a kao »šlag na tortu« bile su kratke rečenice Romane Mirašević-Kocijan, od ljetos nove predsjednice »Kvarnera« 2010.


– Vraćam, se na staro mjesto, ovo je moj treći povratak u klub nakon 1993. i 2005. godine – podsjetio je Robert Jurković, pun entuzijazma i ambicija »kao šišak pun koštica«.




– Vratili smo Igora Salamuna i Marina Modrića, uz njih je tu još nekoliko mladih nadarenih igrača koji su nam došli a okosnicu naše momčadi čini šestorica-sedmorica košarkaša kluba iz prošle sezone.


Želimo ostvariti povratak u Premijer ligu, želja je to svih nas, trenera i igrača. To nije nikakva kurtoazija, imamo veliki potencijal. Naravno, put do visokih ciljeva nije lak, liga će biti jača za pet kvalitetnih klubova, konkurencija će nam biti itekako žestoka. Izuzetno sam zadovoljan što smo ostvarili suradnju sa Eugenom Tončinićem i »Kastvom«.


Toliko spominjani Eugen Tončinić je zadovoljan suradnjom u kojoj su u prvom planu naravno sportski motivi.


– Presudili su sportski motivi, našli smo zajednički interes. Voljeli bismo da ova suradnja potraje što duže, a potrajat će ako parket bude jedino mjerilo. Optimist sam, a u krajnjoj mjeri sami ćemo svi zajedno odlučivati o svojoj sportskoj sudbini – kazao je Eugen Tončinić o novim danima riječke košarke.


Marko Šamanić, sportski direktor kluba i nekadašnji izvrsni košarkaš se također nada da nakon teškog razdoblja sviću bolji dani.


– U odnosu na one godine prije skromni smo i ponizni, ali ne znači da nam ciljevi nisu visoki. Ovo je new deal riječke košarke, situacija je specifična, teška i izazovna.


Cilj je riječku košarku vratiti na put održivog razvoja i da svi riječki klubovi zajedno funkcioniraju, najvažnije je ad se nismo ugasili, hvala bivšem treneru Marijanu Manceu i bivšoj upravi, isto tako i novoj čelnici Romani Mirašević – Kocijan – rekao je Šamanić.


– Zadovoljan sam što su se »Kastav«, »Ri basket« i »Kvarner 2010« dogovorili oko suradnje, ovo je poziv i drugim riječkim klubovima– poručio je Zoran Oštrić, renomirano košarkaško ime.


– Podržavam ovaj projekt, čvrsto svi stojimo iza njega – poručila je na koncu skupa čelnica »Kvarnera 2010« Romana Mirašević–Kocijan, dugogodišnja pratiteljica riječkog kluba u ovoj košarkaškoj ćakuli kojoj je obol dao i Slaviša Bradić iz Riječkog sportskog saveza.