NBA liga

Poraz Indiane kod Portlanda, Denver osigurao mjesto u doigravanju

Hina

Will Barton (Denver) i Bojan Bogdanović (Indiana)/Foto REUTERS

Will Barton (Denver) i Bojan Bogdanović (Indiana)/Foto REUTERS



PORTLAND Bojan Bogdanović je odigrao solidno u porazu svojih Indiana Pacersa kod Portland Trail Blazersa, Ante Žižić je bio skroman u pobjedi svojih Cleveland Cavaliersa, kao i Mario Hezonja i Dragan Bender u porazima New York Knicksa i Phoenix Sunsa. 


Portland Trail Blazers su kod kuće sa 106-98 pobijedili Indiane Pacerse, a Bogdanović je u 28 minuta na terenu ubacio 15 koševa (šut iz igre 6/13, trice 0/2) uz dva skoka, dvije asistencije i tri ukradene lopte. Najbolji pojedinac Pacersa bio je Myles Turner sa 28 koševa i deset skokova.


Kod Portlanda je najbolji bio Damian Lillard sa 30 koševa i 15 asistencija, a Jusuf Nurkić je dodao 18 koševa i 11 skokova.




New York Knicks su nakon sinoćnje pobjede nad LA Lakersima poraženi u gostima, sa 128-92 su ih svladali Toronto Raptors.


Jeremy Lin je predvodio pobjedničku momčad sa 20 koševa, a Pascal Siakam 19 uz osam skokova.


Kod Knicksa, kojima je ovo deveti poraz u deset zadnjih utakmica, najbolji je bio Allonzo Trier sa 22 pogodaka. Mario Hezonja je odigrao 28 minuta i u tom je vremenu zabio osam koševa uz veliku potrošnju lopti (3/10 iz igre, trice 0/3) te upisao pet skokova, tri asistencije i dvije ukradene lopte.


Od Phoenix Sunsa su sa 116-101 bolji bili gostujući Chicago Bulls koje je predvodio Robin Lopez sa 24 ubačaja. Chicago je tako prekinuo niz od pet poraza.


Deandre Ayton je za poraženu momčad zabio 25 koševa uz 12 skokova, a Dragan Bender je u 24 minute na terenu zabio četiri koša (šut iz igre 2/5, trice 0/2) i upisao tri skoka, jednu asistenciju i jedan blok.


Cleveland Cavaliers su sa 126-119 bili bolji od gostujućih Detroit Pistonsa, a Ante Žižić je u pobjedi svoje momčadi ubacio osam koševa (šut iz igre 2/5) pridodavši tome šest skokova te po jednu asistenciju i ukradenu loptu.


Rookie Collin Sexton je zabio 27 koševa, uključujući tricu kojom su se Cavaliers odvojili manje od dvije minute prije kraja, a Cedi Osman je dodao 21 koš i šest asistencija.


Pistonse je predvodio Wayne Ellington sa 25 poena, dok je Andre Drummond ubacio 21 uz isto toliko skokova.


Denver Nuggets su sa 114-105 pobijedili Boston Celticse i pridružili se tako Golden Stateu, Philadelphiji, Milwaukeeju i Torontu u doigravanju. Do pobjede ih je vodio Nikola Jokić sa 21 košem, 13 skokova i sedam asistencija.


U preostalim utakmicama igranim sinoć San Antonio Spurs su sa 111-105 bili bolji od Golden State Warriorsa, Utah Jazz je u gostima sa 116-95 slavio protiv Washington Wizardsa, a New Orleans Pelicans sa 129-124 nakon produžetka Dallas Maverickse. Luka Dončić je upisao triple-double za Maverickse sa 29 koševa, 13 skokova i 10 asistencija.


Miami Heat je sa 116-107 nadigrao Oklahoma City Thunder, a Goran Dragić je zabio šest trica za ukupan učinak od 26 koševa i 11 asistencija.