NBA

Pacersi svladali prvake, Bogdanović zabio 17 koševa

Hina

Indiana je s omjerom pobjeda i poraza 44-31 i dalje peta na Istoku, ali je vrlo blizu četvrtoj Philadelphiji (43-30) i trećem Clevelandu (44-30), dok je Golden State sa 54-20 čvrsto na drugom mjestu Zapada



Košarkaši Indiana Pacersa ostvarili su treću uzastopnu pobjedu u NBA ligi svladavši kao gosti aktualne prvake Golden State Warriorse sa 92-81 iskoristivši neigranje Stephena Curryja, Kevina Duranta, Klaya Thompsona i Draymonda Greena, a hrvatski reprezentativac u redovima Pacersa Bojan Bogdanović odigrao je još jednu vrlo dobru utakmicu postigavši 17 koševa (šut za dva 4-7, trica 3-6) uz po dva skoka, asistencije i osvojene lopte za 30 minuta provedenih na parketu.


Iako su bili značajno oslabljeni, Warriorsi su bolje krenuli u susret te u drugoj četvrtini imali prednost od 15 razlike (44-29), no Pacersi su do kraja treće četvrtine uspjeli nadoknaditi zaostatak, da bi posljednjih 12 minuta gosti dobili sa 24-11 i ostvarili važnu pobjedu u borbi za što bolju poziciju uoči doigravanja u Istočnoj konferenciji.Pacerse je predvodio Victor Oladipo sa 24 ubačaja, a uz Bogdanovića 17 koševa je postigao i Thaddeus Young koji je uhvatio i 10 lopti. Kod oslabljenih Warriorsa najefikasniji je bio Nick Young sa 12 poena, po 11 su dodali Quinn Cook i Andre Iguodala.

Indiana je s omjerom pobjeda i poraza 44-31 i dalje peta na Istoku, ali je vrlo blizu četvrtoj Philadelphiji (43-30) i trećem Clevelandu (44-30), dok je Golden State sa 54-20 čvrsto na drugom mjestu Zapada.


Aktualni doprvaci Cleveland Cavaliersi pretrpjeli su 30. ovosezonski poraz izgubivši na gostovanju kod Miami Heata sa 79-98. Po goste sve je krenulo u lošem smjeru sredinom prve četvrtine kada je Kevin Love dobio lakat u glavu te je zbog simptoma potresa mozga morao napustiti utakmicu. Domaći su odmah potom ostvarili seriju 17-2 kojom su se odvojili na dvoznamenkastu razliku koju više nisu ispuštali. Kelly Olynyk predvodio je strijelce Heata sa 19 poena, dok je LeBron James bio najučinkovitiji kod Cavsa sa 18 koševa. Priliku u dresu gostiju nakratko je dobio i mladi hrvatski centar Ante Toni Žižić koji je u dvije minute provedene na terenu postigao dva koša pogodivši svoj jedini šut iz igre.




Houston Rocketsi praktički su osigurali najbolji omjer pobjeda i poraza u ligaškom dijelu sezone, a do svoje 61. pobjede u 75. nastupu stigli su i bez svog najboljeg igrača Jamesa Hardena koji je dobio odmor u utakmici protiv ove sezone slabih Chicago Bullsa. I bez Hardena Rocketsi su bili dominantni i pobijedili sa 118-86. Pobjednike je predvodio Eric Gordon sa 31 košem, dok je Finac Lauri Markkanen sa 22 ubačaja bio najbolji kod poraženih.


Toronto Raptorsi napravili su još jedan korak ka prvom mjestu na Istoku 114-110 domaćom pobjedom protiv Denver Nuggetsa koje su tako još više udaljili od mogućeg plasmana u doigravanje. Čak sedam igrača Raptorsa postiglo je dvoznamenkast broj poena, a po 15 su ubacili DeMar DeRozan, Jonas Valančiunas i Fred Van Vliet, dok Nuggetsima nije pomogla još jedna odlična predstava Nikole Jokića koji je postigao 29 koševa, uhvatio 16 skokova i podijelio 8 asistencija.


Raptorsi su na vrhu Istoka sa 55-20, drugi Boston Celticsi su na 51-23, dok su Nuggetsi sada 10. na Zapadu sa 40-35, dvije pobjede više uz dva poraza manje imaju osmi Minnesota Timberwolvesi, koji trenutačno drže posljednje mjesto koje vodi u doigravanje.


Portland Trail Blazersi učvrstili su se na trećem mjestu Zapada 107-103 gostujućom pobjedom protiv New Orleans Pelicansa. Briljirao je ponovno Damian Lillard sa 41 ubačajem, 9 skokova i 6 asistencija, dok Pelicansima nisu pomogli ni »triple-double« Jruea Holidaya (21 koš, 11 skokova, 11 asistencija) niti još jedna odlična partija Anthonyja Davisa (36 poena, 14 skokova).


Portland je sada na omjeru 46-28, dok je New Orleans sa 43-32 na diobi petog mjesta na Zapadu sa San Antonio Spursima koji su izgubili sa 106-116 na gostovanju kod Washington Wizardsa.