NBA

Nevjerojatni James pogotkom u zadnjoj sekundi produžetka prekino crni niz Cavaliersa

Hina

REUTERS

REUTERS

Par sekundi nakon što je James blokirao šut Jimmyja Butlera koji je mogao donijeti pobjedu Minnesoti, uhvatio je dodavanje Jeffa Greena, stvorio si nešto prostora i preko Butlera pogodio koš kojim je donio pobjedu Clevelandu i kojim je okončan niz od osam poraza



Najneizvjesniju utakmicu NBA sinoć odigrali su Cleveland Cavaliers i Minnesota Timberwolves, a slavili su domaći Cavsi nakon produžetka sa 140-138 zahvaljujući pogotku LeBrona Jamesa u zadnjoj sekundi.


Par sekundi nakon što je James blokirao šut Jimmyja Butlera koji je mogao donijeti pobjedu Minnesoti, uhvatio je dodavanje Jeffa Greena, stvorio si nešto prostora i preko Butlera pogodio koš kojim je donio pobjedu Clevelandu i kojim je okončan niz od osam poraza.


Clevelandu je ovo tek sedma pobjeda u zadnjih 20 utakmica.




James je utakmicu završio sa 37 pogodaka, 15 asistencija i 10 skokova. J.R. Smith je dodao 20 koševa, a Isaiah Thomas 13 uz sedam asistencija. Ante Žižić nije ulazio u igru za Cleveland.


Butler je za Minnesotu ubacio 35 koševa, a Karl-Anthony Towns je dodao 30.


Phoenix Suns Dragan Bendera su sinoć doživjeli visok poraz kod kuće, San Antonio Spursi su ih pobijedili sa 129-81. Sunsi su ovim porazom izjednačili se s najvećim porazom u povijesti kluba. Zadnji put su sa 48 razlike izgubili 18. listopada od Portland Trail Blazersa.


Dragan Bender je odigrao solidnu utakmicu, u 31 minutu na terenu zabio je 12 koševa (šut iz igre 5/8, trice 2/4) i upisao šest skokova.


Najbolji strijelac Sunsa bio je Alex Lin koji je utakmicu završio sa 14 koševa, a Josh Jackson je dodao 13. Spurse je predvodio LeMarcus Aldridge sa 23 pogotka i 13 skokova, a Patty Mills je ubacio 18.


Danny Green je zabio 17 koševa od čega je pogodio tri trice za vodstvo Spursa od 25-5 manje od deset minuta od početka utakmice.


Spursi su nadskakali Phoenix sa 62-44 i ograničili ga na 34 posto šuta iz igre, dok su sami imali 49.5 posto šuta iz igre, uključujući 50 posto trice (16 od 32).


Millsova trica u zadnjoj minuti treće četvrtine dovela je Spurse u vodstvo od 97-50 a nakon prvih par minuta zadnje četvrtine San Antonio je vodio 100-50.