Košarka

Kvarner 2010 ispao sa 16 poraza u nizu

Zlatko Horvat

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Jučer su ugašeni aparati što su na životu držali »Kvarner 2010«. Prekinuta je agonija što traje još od početka sezone, nakon što je dramatično stanjen budžet kluba



RIJEKA Minutom šutnje uoči primorskog derbija odana je počast Ivici Joviću, nekadašnji zagrebački međunarodni sudac i delegat preminuo je u subotu u 67. godini poslije kratke i teške bolesti.


Koliko god se mnogi trudili tvrditi suprotno, jučer su ugašeni aparati koji su na životu držali »Kvarner 2010«. Prekinuta je agonija što traje još od početka sezone, nakon što je dramatično stanjen budžet kluba. Projekt Roberta Škifića, sportskog direktora Marka Šamanića i bivšeg predsjednika Duška Miočića, koji je donio dva polufinala Kupa Krešimira Ćosića i polufinale doigravanja prošle sezone, doživio je t(r)užan kraj. Sastav Marijana Mancea, koji cijele sezone nije dobio nijednu plaću, a nisu puno bolje prošli ni igrači (4 plaće), sezonu je zaključio 16. prvenstvenim porazom u nizu, ukupno 24. u 26 kola. Jedine dvije pobjede ostvarene su još protekle godine, u kojoj se zahvalilo na pozivnici u ABA ligu…



Susret posljednjeg, 26. kola A-1 lige košarkaša: Kvarner 2010 – Škrljevo 67:93 (22:24, 15:25, 10:26, 18:16). Centar Zamet. Gledatelja 300. Suci: Perlić (V. Gorica), Jelena Tomić i Kruljac (Zagreb). Opunomoćenik: Miletić (Rijeka).




KVARNER 2010: Barnjak 8, Veljačić, Pešut 11, Butorac 3, Vucić 6, Antunović, Kučan 6, Vujičević 2, Miličević 9, Štimac 15, Kalpić 7.


ŠKRLJEVO: Cook 3, Štemberger 9, Boban 20, Hrnjkaš 3, Perković 5, Konjević 31, Radunić 12, Williams 4, Molnar, Dubelj 2.



Epilog je posljednje mjesto na ljestvici i selidba u novu, jedinstvenu A-1 ligu, što je stepenicu ispod Premijer lige. Najavljen je projekt kluba-akademije, ali s obzirom na sve što se događalo ove sezone oko kluba, bilo bi logičnije da se neki mandati daju na raspolaganje. Jedan od razloga je i činjenica da su u 26. minuti susreta Antonio Boban i Davor Konjević, dva igrača svojedobno »škartirana« iz »Kvarnera 2010«, zajedno ubacili 44 poena, koliko i – cijela riječka momčad.


Mauro Veljačić zbog ozljede nije odigrao ni minutu za riječki sastav, pa je zaista bilo samo pitanje s koliko će razlike završiti derbi. Konjević i Boban napunili su obruč domaće momčadi, koja se držala samo u prvih deset minuta. »Škrljevo« je ove sezone također bilo na dnu ljestvice, ali njihova je reakcija bila smjena trenera (Damir Rajković umjesto Bujasa), nakon čeka su, između ostalog, pobijedili »Zagreb« i »Cedevitu«! Šteta što je šteta već bila napravljena, inače bi se u Mavrincima gledalo – doigravanje.