Uspješni uz uspješne

Košarkaški premijerligaš iz Mavrinaca promijenio ime u Adria Oil Škrljevo

Zlatko Horvat

Foto Silvano Ježina

Foto Silvano Ježina

Prva momčad danas i sutra nastupa na turniru u Monfalconeu



MAVRINCI – “Sve te godine rasta i uspjeha doveli su do toga da je tvrtka Adria Oil prepoznala to što radimo. Odazvali su se našem pozivu i ja im se od srca zahvaljujem. Nakucali smo se na tolika vrata u posljednjih 10-12 godina i nigdje nismo naišli na ovakvu pomoć. Nadam se da će suradnja biti dugoročna. Adria Oil olakšat će nam uvjete rada. Od ovog trenutka Škrljevo nosi ime Adria Oil Škrljevo.


Adria Oil je uspješna tvrka, a uspješni idu uz uspješne”, rekao je Vice Sep, predsjednik Adria Oil Škrljeva, na konferenciji za medije, održanoj u klupskim prostorijama u dvorani u Mavrnicima, na kojoj su bili nazočni direktor maloprodaje Adria Oila Milan Tomljanović, trener Damir Rajković i tajnik kluba Alen Miculinić. 


S pravom je Sep presicu nazvao – veselom. Imaju se čemu radovati u klubu. 




– Ovo je jedan novi smjer Škrljeva, netko je prepoznao rad svih nas volontera u Upravi. Do sada je Grad Bakar bio naš glavni pokrovitelj, još toliko je morala naći uprava, što je bilo teško. Škrljevo više nije mali klub, četvrtu smo sezonu prvoligaši. Stabilan smo klub u koji igrači žele doći i napredovati. Možda je šesto mjesto u regularnom dijelu prošle sezone i pobjeda nad Cibonom u doigravanju prepoznata od sponzora.


Danas smo među gledanijim premijerligašima, naše su utakmice sportski praznik, obiteljsko okupljanje. Pred nama je nova sezona, u kojoj ćemo uz HT Premijer ligu igrati i Alpe Adria Cup, ligu primjerenu našim sposobnostima. Imali smo pozivnicu za ABA 2 ligu i Eurocup, ali odlučili smo se predstaviti prema Europi u Alpe Adria Cupu – dodao je Sep. 


Adria Oil je nedavno promijenila vlasnika, sada je u grupi Manšped Željka Mandarića, smještenoj na Kukuljanovu, pa su se vrata – otvorila.


– Jedan prvoligaš nosit će ime Adria Oil. Nadam se da će ta suradnja polučiti odlične uspjehe. Njihov uspjeh je i naš uspjeh, nadam se da će se suradnja produžiti – rekao je Milan Tomljanović.


Momčad nastavlja seriju pripremih utakmica. Danas i sutra nastupa na turniru u Monfalconeu. Večeras im je suparnik G.S.A. Udine, dok se u drugom susretu sastaju Alma Trst i De’ Longhi Treviso.


– Već u srijedu kećemo s Alpe Adria Cupom, prvi gost nam je Brno. To natjevanje je iskorak za nas, za cijelu momčad, koja je dosta prmijenjena u odnsu na prošlu sezonu. Ta liga će nam dati poticaj da se pokažemo prema vani, jer klub je to zaslužio zbog svega pozitivnog što se događa. Naš cilj je ponoviti prošlu sezonu iako smo šest godina mlađi…