NBA doigravanje

Kevin Durant je rekao “dosta” i pokazao Clippersima tko je on

Hina

Kevin Durant/Foto REUTERS

Kevin Durant/Foto REUTERS



LOS ANGELES »Ja sam Kevin Durant. Znate tko sam. Svi znate tko sam«, izjavio je košarkaš Golden State Warriorsa, koji je u posljednja dva finala ponio naslov najkorisnijeg igrača, najavljujući treću utakmicu serije protiv Clippersa, nakon što su prvaci u drugoj na domaćem terenu propustili čak 31 koš prednosti u trećoj četvrtini, a Durant ispao zbog šest osobnih pogrešaka.


U trećoj utakmici, odigranoj u Staples Centeru u Los Angelesu Kevin Durant je pokazao pravo lice, a Goden State ja sa 132-105 nadigrao Clipperse.


Nakon što je u prvoj utakmici isključen zajedno sa suparničkim igračem Patrickom Beverlyjem, a i u drugoj se našao u bliskim kontaktima, Durant je rekao – dosta. Ubacio je 12 od prvih 19 koševa Warriorsa te na taj način pokrenuo čitavu momčad, koja je već nakon prve četvrtine vodila sa 41-24 i nije puštala »nogu s gasa«, kao što je to bio slučaj u drugoj utakmici. Prednost prvaka je narasla do najvećih +36 u zadnjoj četvrtini, a Durant je dvoboj završio sa 38 koševa, gađajući iz igre 14/23, a imao je i sedam asistencija.




»Bio je agresivan od početka. Napadao je. Rekao je, on je Kevin Durant i svima je pokazao tko Kevin Durant doista jest«, izjavio je trener Golden Statea Steve Kerr komentirajući predstavu svog najboljeg igrača u ovoj utakmici.


Stephen Curry je na terenu proveo 20 minuta što mu je bilo dovoljno da postigne 21 koš. Andre Iguodala je ubacio 15, Klay Thompson 12 poena, a Andrew Bogut je uz osam koševa i pet asistencija sa 14 uhvaćenih lopti bio najbolji skakač momčadi. Draymond Green je bio najbolji asistent sa 10 dodavanja, a tome je dodao osam poena i šest skokova.


Clippersi su imali četvoricu igrača s dvoznamenkastim učinkom, a najbolje je svoju priliku iskoristio hrvatski centar Ivica Zubac koji je za nešto više od 17 minuta u igri ubacio 18 koševa uz 15 skokova. Čak 17 koševa postigao je u posljednjoj četvrtini, kad su gosti malo spustili »obrambeni gard«. Lou Williams je postigao 16 koševa, a po 15 su ubacili Motrezl Harrell i JaMychal Green.


U nedjelju (21.30 sati) će Clippersi ponovno pred svojim navijačima tražiti put prema pobjedi za novo izjednačenje u seriji na četiri pobjede.


Do vodstva od 2-1 u seriji došao je i San Antonio nakon domaće pobjede 118-108 protiv Denvera koji još od 2012. godine ne zna za trijumf u AT&T Centeru. Da tako i dalje ostane pobrinuo se razigravač Spursa Derrick White koji je ostvario učinak karijere sa 36 koševa šutirajući 15/21, a podijelio je i pet asistencija.


Denver nije lako pao. U drugoj četvrtini su Nuggetsi vodili sa 10 koševa prednosti, na početku posljednje četvrtine bili na samo dva poena zaostatka (89-87), ali tada su domaći u sljedećih pet minuta napravili 19-4 i zapečatili pobjedu.


Uz Whitea DeMar DeRozan je bio drugi strijelac sa 25 koševa, a LaMrcus Aldridge je spojio 18 poena, 11 skokova i pet asistencija. Cijela početna petorka Spursa je imala dvoznamenkasti učinak. Kod Denvera je najbolji bio Nikola Jokić sa 22 koša, osam skokova i sedam asistencija, a Malik Beasley je postigao 20 poena uz devet skokova. Jamal Murray je ostao na samo šest koševa.


Za dva dana Denver će opet pokušati prekinuti niz poraza u San Antoniju koji traje već sedam godina.


Iako su igrali bez svog najboljeg igrača Joela Embiida, košarkaši Philadelphije slavili su na gostovanju kod Brooklyna sa 131-115 i tako vratili prednost domaćeg terena. Embiidov izostanak nije se toliko osjetio, jer je Ben Simmons odigrao svoju najbolju utakmicu u doigravanju postigavši 31 koš, gađajući 11/13 iz igre, a imao je i devet asistencija.


Sixersi su vodili većim dijelom utakmice, već u trećoj četvrtini došli do najveće prednosti od +18, ali se domaća momčad uspjela vratiti do šest koševa minusa. No, to je bilo najbliže što su Netsi stigli.


Sjajnu utakmicu za goste odigrao je Tobias Harris koji je ubacio 29 poena i imao 16 skokova. J. J. Reddick je gađao trice 5/9 i završio utakmicu sa 26 koševa, a Jimmy Butler je ubacio 16 poena.


D’Angelo Russell i Caris LeVert su postigli po 26 koševa na Netse, a po 15 su ubacili Jarrett Allen i Spencer Dinwiddie, no to nije bilo dovoljno za pobjedu protiv šuterski raspoloženih Sixersa.


U subotu (21 sat) je nova utakmica u Barclays Centeru u Brooklynu u kojoj će Netsi tražiti pobjedu za izjednačenje na 2-2 u seriji na četiri pobjede.