Spektakl pod obručima

KOGA BRIGA? NAS JE BRIGA Zametska humanitarna košarkaška čarolija

Marko Cvijanović

Znana riječka sportska imena / Snimio Roni BRMALJ

Znana riječka sportska imena / Snimio Roni BRMALJ

Pod obručima na igralištu koje se već neko vrijeme šepuri u novom ruhu, zaigrali su »veliki dečki«. Veliki po imenima i prezimenima, ali u prvom redu veliki zbog njihovih ogromnih srca... 



RIJEKA Kao nekad na Zametu. Kod »doma«. Košarka. I puno svijeta. Cika i vriska. Smijeh i galama. Samo… Pod obručima na igralištu koje se već neko vrijeme »šepuri« u novom ruhu zaigrali su »veliki dečki«.


Veliki po imenima i prezimenima, ali u prvom redu veliki zbog njihovih ogromnih srca koja su danas zajedno kucala za riječku udrugu Koga briga i na Zametu privukli velik broj posjetitelja koji su imali što vidjeti.


Dino Rađa poentira kao u najboljim danima / Snimio Roni BRMALJ


Dino Rađa poentira kao u najboljim danima / Snimio Roni BRMALJ





Recimo i to kako Dino Rađa, jedan od najboljih hrvatskih košarkaša svih vremena, još uvijek elegantno poentira kao u najboljim danima, kako njegov suigrač iz najslavnijih dana hrvatske košarke, Aramis Naglić, još uvijek grize za svaku loptu, kako se u suprotnim momčadima nadmeću braća Ivan i Ante Kapov, kako ruka još uvijek sluša Baždu i Štimca, kako se pod obručima još uvijek znaju »potući« Šćeka i Vuk, kako se slavni riječki olimpijci Mićo Milošević i Marijo Šivolija nadmeću u šutiranju trica…


Nije na odmet spomenuti da su ekipi »zelenih«, koju su vodili Predrag Sloboda i Luciano Sušanj, zaigrali ili prosjedili na klupi ili blizu klupe, Samir Barać, Marino Baždarić, Antonio Boban, Snježana Pejčić, Andrej Štimac, Marin Lovrović, Siniša Štemberger, Paolo Marinelli, Slaven Radojčić, Valter Matošević, Igor Hinić, Zoran Oštrić, Ivan Kapov, Miloš Milošević i Aramis Naglić, a ekipu »bijelih«, predvođenu Orlandom Rivettijem i Perom Galogažom, činili Marko Strahija, Josip Barnjak, Mirza Džomba, Dino Stipčić, Mirko Ščekić, Ante Kapov, Milan Radojčić, Mario Šivolija Jelica, Alvaro Načinović, Boris Pilepić, Sanja Jovanović, Milan Vukajlović, Dino Rađa, Vlado Čohar i Siniša Kelečević.


Među sudionicima bi nedvojbeno bio i doajen riječke košarke, Željko Frnja Kosanović, koji je iz prvog reda tribina »prebirao« po talentima iz obiju ekipa, ljutio se na neke trenerske »propuste« i hvalio angažman aktera.


Pune tribine košarkaškog igrališta na Zametu / Snimio Roni BRMALJ


Pune tribine košarkaškog igrališta na Zametu / Snimio Roni BRMALJ



– Da sam malo mlađi, gledali bismo reviju trica, ha, ha, ha… Ovako mogu samo gledati, ali pusti zaj…….u, ovo je lijepa stvar. Vidjeti ovako velika košarkaška imena na jednom mjestu i to u humanitarnoj utakmici. Svaka čast! – poručio je Frnja.


I bio sto posto u pravu. Naravno da se poeni nisu brojili, rezultat ionako nije bio bitan. Humanitarni karakter utakmice bio je veći od rezultata. A kako su samo silno ponosni bili organizatori Milan Vukajlović i Kristian Sirotich, jer… Imali su na što biti ponosni.


P. S. Trebalo bi sve ovo ponoviti. Vrijedilo je!