NBA liga

I Šarić i Bogdanović odigrali odlične utakmice

Hina

Reuters

Reuters



Dario Šarić i Bojan Bogdanović su sinoć odigrali odlične utakmice, Šarić je u porazu Philadelphia 76ersa zabio 25 koševa i bio najučinkovitiji, dok je Bogdanović u pobjedi Indiana Pacersa zabio 20 koševa.


Sixersi su gostovali kod Milwaukee Bucksa koji su ih porazili sa 118-110 i sada se nalaze na šestom mjestu Istoka sa 34 pobjede i 28 poraza.Philadelphiji nije pomogao ni Šarić koji je imao sjajnu večer sa 25 koševa (šut iz igre 9/11, trice 4/5) i šest skokova. Joel Embiid je dodao 19 koševa, osam skokova i dva bloka, a JJ Redick 17 koševa.

Iako su vodili sa čak 20 koševa u prvoj četvrtini u kojoj su nakon prvih 97 sekundi napravili seriju od 10-0 i onda sa 19 na početku treće četvrtine, Sixersi su ispustili pobjedu. Izgubljene lopte su bile ključne, a Sixersi su ih imali 26.


Sredinom druge četvrtine, Milwaukee počinje igrati, Sixersi imaju sve više izgubljenih lopti i Bucksi nakon serije 20-8 izjednačuju na 51-51.




No Sixersi su odgovorili i na to, zatvorili su poluvrijeme serijom od 13-6 za vodstvo od 72-60 na odmoru.


Odmor nije utjecao na igru Sixersa koji treću četvrtinu počinju sa serijom 9-2. Nakon trice Darija Šarića šest i pol minuta prije kraja treće četvrtine, Sixers vode sa 86-72.


No, nakon toga Milwaukee pogađa sve, a Sixersi ništa. Bucksi su zabili 21 koš za vodstvo od 93-86. Predvodio ih je Giannis Antetokounmpo sa 35 koševa, devet skokova i sedam asistencija.


Sixersi su uspjeli smanjiti zaostatak na četiri koša (102-98) sedam i pol minuta prije kraja, ali Milwaukee ne gubi kontrolu nad utakmicom, radi seriju od 10-0 kojom osigurava pobjedu.


Indiana Pacers su sa 98-95 pobijedili Washington Wizardse na njihovom terenu i zahvaljujući toj pobjedi nalaze se na četvrtom mjestu, dok su Wizardsi peti, ispred Philadelphia 76ersa.


Pacersi nisu zaostajali ni u jednom trenutku utakmice, a predvodio ih je Victor Oladipo sa 33 koša. Bojan Bogdanović je također bio odličan, u 37 minuta zabio je 20 koševa (šut iz igre 7/12, trice 3/5) i tome pridodao četiri skoka i dvije ukradene lopte.


Indiana je vodila sa 15 koševa na početku zadnje četvrtine, ali se Washington približio nakon što je zabio prvih deset koševa na početku zadnjeg dijela utakmice. Wizards su smanjili zaostatak na 87-85 poslije dva slobodna bacanja Jodiea Meeksa četiri i pol minute prije kraja, ali je onda Oladipo zabio četiri koša zaredom za Pacerse za šest razlike.


Bradley Beal i Mike Scott su imali priliku za izjednačenje jer su imali zadnji posjed lopte, ali su obojica promašili.


Beal je bio najbolji u redovima Washingtona sa 22 koševa i 11 asistencija.


Phoenix Suns Dragana Bendera su poraženi od Atlanta Hawksa sa 112-113. Bender je odigrao 34 minute i u tom je vremenu upisao šest koševa (šut iz igre 2/8, trice 2/7), pet skokova i osam asistencija. Najbolji strijelac utakmice bio je TJ Warren sa 35 koševa, dok je Devin Booker dodao 20 za Pahoenix.Atlantu je predvodio Taurenn Prince sa 22 koša.