Košarka

Hrvati u NBA: Pogledajte pobjedu Bogdanovićeve Indiane. Benderovi Sunsi također slavili

Hina

foto: screenshot youtube

foto: screenshot youtube

Solidan je sinoć bio i Dragan Bender čiji su Phoenix Suns sa 122-113 svladali Los Angeles Lakerse. On je u 24 minute zabio deset koševa (šut iz igre 3/7, trice 3/4), ugrabio pet skokova i dodao dvije asistencije. Najbolji strijelac Phoenixa bio je još jednom Devin Booker koji je utakmicu završio sa 33 pogotka.



INDIANOPOLIS – Sinoć su na terene NBA istrčala dva hrvatska reprezentativca Bojan Bogdanović i Dragan Bender koji su u pobjedama svojih momčadi Indiana Pacersa i Phoenix Sunsa upisali solidan učinak.


Indiana Pacers Bojana Bogdanovića su sinoć sa 107-100 pobijedili Detroit Pistonse iako su zaostajali čak 22 koša u drugom poluvremenu.


Hrvatski reprezentativac je u 34 minute zabio 15 koševa sa šutom iz igre 1/6 i trica 3/6, dodavši tome jedan skok i tri asistencije.




U trećoj četvrtini Detroit je stvorio veliku prednost serijom 20-2, no Pacersi uspijevaju odgovoriti nakon ulaska Domantasa Sabonisa i ostaju u igri serijom od 15-3 zahvaljujući kojoj su smanjuju zaostatak na deset koševa.


Nakon toga je uslijedila eksplozija Pacersa koji u zadnjoj četvrtini rade seriju od 32-6 i dolaze na koš zaostatka.


Od izjednačenja na 95-95 Indiana opet radi seriju od 12-5. U cijeloj zadnjoj četvrtini Pacersi su nadigrali Pistonse sa 36-19, a predvodio ih je Victor Oladipo sa 21 pogotkom i 15 skokova.



Solidan je sinoć bio i Dragan Bender čiji su Phoenix Suns sa 122-113 svladali Los Angeles Lakerse. On je u 24 minute zabio deset koševa (šut iz igre 3/7, trice 3/4), ugrabio pet skokova i dodao dvije asistencije.


Najbolji strijelac Phoenixa bio je još jednom Devin Booker koji je utakmicu završio sa 33 pogotka.


Nakon sporog početka utakmice u kojem su zaostali 0-3, Sunsi su uhvatili zamah, pogodili šest šuteva zaredom i prednost nisu ispuštali do kraja.


Alex Len je dodao 17 koševa za Sunse uz 18 skokova.


Kod Lakersa najučinkovitiji je bio Kyle Kuzma sa 30 koševa, a Ivica Zubac nije ulazio u igru.


Cleveland Cavaliers su u produžetku sa 118-113 pobijedili Los Angeles Clipperse, a do pobjede ih je odveo sjajni LeBron James sa 39 koševa.


Cavaliersima su bile potrebne četiri četvrtine da stignu do izjednačenje, naime Clippersi su vodili gotovo cijelu utakmicu i zaostatak Cavsa devet minuta do kraja bio je dvoznamenkast. No zahvaljujući Jamesu uspijevaju izjednačiti 47.9 sekundi prije kraja.


U produžetku je Kevin Love sa dvije trice odvojio Cavalierse od Clippersa.


Samo su tri igrača Cavaliersa imala dvoznamenkasti učinak, ali taj je trio zajednički zabio 87 od 118 Clevelandovih koševa.


James je uz 39 koševa upisao i 14 skokova te šest asistencija, Kevin Love je ubacio 25 koševa uz osam skokova i dvije asistencije, a Dwyane Wade je dodao 23 koša, od čega je 17 palo u zadnjoj četvrtini.


Ante Žižić nije ulazio u igru.


Najbolji kod Clippersa bio je Blake Griffin sa 23 pogotka.