NBA liga

Bogdanovićeva Indiana povela protiv Clevelanda

Hina

Reuters

Reuters



Indiana Pacers Bojana Bogdanovića poveli su sa 1-0 protiv Cleveland Cavaliersa nakon što su ih sinoć u prvoj utakmici prvog kruga doigravanja Istočne konferencije pobijedili na njihovom terenu sa 98-80.


Hrvatski košarkaški reprezentativac je odigrao solidnu utakmicu, u 38 minuta zabio je 15 koševa (šut iz igre 5/17, trice 1/6) i ugrabio šest skokova te tome pridodao jednu asistenciju i tri ukradene lopte. Najbolji strijelac Pacersa bio je Victor Oladipo sa 32 koša, od čega je šest trica, uz šest skokova, četiri asistencije i četiri ukradene lopte. Myles Turner je ubacio 16 koševa. Pacersi, koji su dominirali većim dijelom utakmice, imali su šut iz igre 45.6 posto, ograničivši pritom Cavalierse na 38.5 posto.LeBron James je upisao još jedan triple-double za Cavalierse sa 24 koša, 12 asistencija i 10 skokova. JR Smith je dodao 15 koševa. Ante Žižić nije ulazio u igru za Cleveland. James je od 2012. godine upisao 21 pobjedu zaredom u prvom krugu doigravanja, uključujući i prošlogodišnji sraz protiv Indiane koji su Cavaliers dobili sa 4-0.Druga utakmica se igra u srijedu u Indianapolisu.

Boston Cletics su također poveli sa 1-0 protiv Milwaukee Bucksa nakon sinoćnje pobjede od 113-107 do koje su došli poslije produžetka.


Al Horford je upisao double-double sa 24 koša i 12 skokova, a Terry Rozier je dodao 23 koša i Marcus Morris 21.




Najbolji strijelac utakmice i poražene momčadi bio je Giannis Antetokounmpo sa 35 poena i 13 skokova, dok je Khris Middleton ubacio 31. Milwaukee nije prošao prvi krug doigravanja u sedam sezona u koliko je bio u završnici od 2003.


Utakmicu je u produžetka odveo Middleton koji je pogodio tricu 0,5 sekundi prije kraja regularnog dijela kod vodstva Celticsa od 99-96. Druga utakmica se igra u utorak u Bostonu.


Oklahoma City Thunder su doigravanje otvorili pobjedom od 116-108 nad Utah Jazzom.


Paul George je zabio osam trica i utakmicu je završio sa 36 koševa za vodstvo Oklahoma Cityja protiv Utaha od 1-0 u prvoj utakmici doigravanja Zapadne konferencije.Russell Westbrook je dodao 29 koševa, 13 skokova i osam asistencija za Thunder, a Carmelo Anthony 15 koševa. Rookie Donovan Mitchell je predvodio Jazz sa 27 koševa i 10 skokova.

Momčad koja je regularni dio sezone završila na prvom mjestu Zapadne konferencije Houston Rockets su u prvoj utakmici doigravanja sa 104-101 bili bolji od Minnesota Timberwolvesa.


James Harden je bio nezaustavljiv sa 44 koša i osam asistencija, dok je Clint Capela upisao double-double sa 24 koša i 12 skokova.Kod Timberwolvesa pet je igrača upisalo dvoznamenkasti učinak, a najbolji je bio Andrew Wiggins sa 18 koševa. Jeff Teague je dodao 15 koševa uz devet skokova i osam asistencija, a Derrick Rose 16 koševa.