NBA liga

Bogdanović ubacio 20 koševa u pobjedi Pacersa

Hina

Reuters

Reuters



Košarkaši Indiana Pacersa upisali su pobjedu protiv New York Knicksa 121-113 uz 20 koševa hrvatskog košarkaša Bojana Bogdanovića.


Bogdanović je na parketu Bankers Life Fieldhousea proveo 32 minute postigavši 20 koševa pri čemu je zabio četiri trice. Bogdanović je iz igre gađao 8-13, a za trice 4-7, uz tri skoka i dvije asistencije.


Ključnim su se pokazale druga i treća četvrtina koje je domaći sastav dobio sa 58-47. Pacrsi su sredinom druge dionice napravili seriju 14-2 i pobjegli na 53-45 što su uspješno obranili do kraja utakmice.




Najbolji igrač u pobjedničkim redovima bio je je Victor Oladipo sa 30 koševa, osam koševa i devet asistencija, dok je Thaddeus Young dodao 18 koševa i 11 skokova.


»Odigrali smo dobro na obje strane košarkaškog terena, a posebno u obrani. Polako smo gradili prednost i uspjeli je sačuvati,« kazao je Oladipo.


Pacersi su u utakmici imali čak 54 skoka što je njihov najbolji učinak ove sezone. Imali su jedan skok više nego u susretu protiv Bostona koji su igrali u petak. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Enes Kanter i Tim Hardaway Jr. sa po 17 koševa, dok je Michael Beasley dodao 16 koševa i 13 skokova.


»Novi« Cleveland je na gostovanju u TD Gardenu pobijedio Boston 121-99 uz 24 koša, 10 asistencija i osam skokova LeBrona Jamesa. Gosti nisu imali milosti prema Bostonu u večeri u kojoj je Paul Pierce čekao ceremoniju umirovljenja svog dresa pod svod TD Gardena.


Gosti su prelomili utakmicu u drugoj i trećoj četvrtini koje su dobili sa 22 koša razlike (64-42). U prvom nastupu u dresu Cavsa Jordan Clarkson je zabio 17 koševa, Rodney Hood je postigao 15, George Hill 12, a Larry Nance Jr. pet koševa. Ovaj kvartet je prvi trening s Cavsima imao u subotu.


»Dečki su bili uzbuđeni prije utakmice. Moj posao je bio smiriti ih i voditi na parketu kako bi se što prije uklopili u ovaj sastav. Dobro je počelo,« kazao je James.Hrvatski košarkaš Ante Žižić dobio je priliku u samoj zavšnici i za četiri minute zabio je dva koša za Cavse.

Toronto Raptorsi su slavili protiv Charlotte Hornetsa sa 123-103 što im je donijelo vrh na Istoku.


Raptorsi su dobili sve četiri četvrtine za uvjerljivih +20. Najefikasniji u redovima Toronta bio je Demar DeRozan sa 25 koševa i osam asistencija, CJ Miles je ubacio 24 koša, dok je Jonas Valanciunas dodao 21 koš. Kod Hornetsa najefikasniji su bili Kemba Walker sa 23 i Dwight Howard sa 17 koševa.